Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-09-2015

Eiropas veselības nedēļa ,,Pasaciņā”


Veselība ir ne tikai slimības vai nespējas trūkums, bet arī fiziskā, garīga un sociālā labklājība. Jautājums par bērnu veselību, fizisko attīstību ir ļoti aktuāls mūsdienu pasaulē.

Iespēja aktīvi darboties un izkustēties palīdz bērniem sevi emocionāli līdzsvarot. Bērnam ir jādod iespēja kustēties katru dienu, ja tas ir vislabākais vingrinājums sevis attīstīšanai. Kustības aktivizē svarīgāko iekšējo orgānu – sirds un asinsvadu, plaušu, centrālās nervu sistēmas –  funkcijas un veicina labvēlīgu fizioloģisko procesu noriti organismā.

Liels prieks bija piedalīties sporta aktivitātēs, kas notika Daugavpils pilsētas

10 pirmsskolas izglītības iestādē. Pie mums viesojās divas kundzes: Netīrele un Saaukstēšanās. Šīs dāmas piedāvāja bērniem nemazgāties, nekopt sevi, nesportot un neveselīgi ēst. Noskatoties šo dāmu „izrādi”, bērni secināja, ka būt nemazgātiem un nekoptiem ir ļoti slikti. Sēdēt mājās un ēst čipsus ir ļoti neveselīgi un bīstami veselībai.

Pēc tam notika dažādas aktivitātes, kurās bērni parādīja gan savu individuālo veiklību, lokanību, vērīgumu, reizēm arī viltību, gan arī komandas garu. Ar šīm atraktīvajām aktivitātēm tika popularizēts veselīgs dzīvesveids.

Sadarbībā ar fitnesa kluba ,,FRESH FITNESS” treneri Tatjanu Kokinu iestādes pedagogi aktīvi sportoja un uzzināja par vienu no treniņa veidiem – kalanētiku. Pieaugušajiem jāatceras – bērni mācās no pieredzes un no pieaugušajiem, tāpēc tik svarīgi rādīt pareizo piemēru, mācot bērniem, kā uzvesties un parūpēties par drošību un veselību.

Piektdien visi kolektīva darbinieki un bērni piedalījās kopīgā vingrošanā, kas norisinājās vienlaicīgi visās norises vietās Latvijā. Mums visiem uzlabojās garastāvoklis, ieguvām lielisku emocionālo gandarījumu.

Mēs esam optimisti un sakām: Latvijas un visas pasaules gaisma tuneļa galā ir vesels cilvēks!

 

Informāciju sagatavoja :

Daugavpils pilsētas

10.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Ilona Andrejeva,

pirmsskolas izglītības skolotāja

Raisa Dudeniča

t.654-35162




Atpakaļ