Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-10-2011

„Saldais duelis”


Šī gada 11. oktobrī Daugavpils Universitātes Muzejs (Saules ielā 1/3, B-202) aicina interesentus uz kārtējās Daugavpils Universitātes darbinieku kolekcijas izstādes atklāšanu. Šoreiz tā ir porciju cukura kolekcija „Saldais duelis”.

 

Porciju cukurs standziņu vai taisnstūrveida papīra iepakojumos jau vairāk nekā 100 gadu garumā tiek izmantots ne tikai tējas vai kafijas pagatavošanai, ērtākai un vienkāršākai pielietošanai, firmas zīmes reklamēšanai, bet arī kolekcionēšanai. Šādu kolekcionēšanu sauc par glikofīliju, un tas ir saldākais kolekcionēšanas veids, jo tās objekts ir dažādi vienreizējās lietošanas iepakojumi ar porciju jeb dozēto cukuru.

Izstādē  būs apskatāmas Daugavpils Universitātes glikofīlu – Izglītības un vadības fakultātes prodekānes, pētnieces Ilonas Mičules un Sociālo zinātņu fakultātes Ekonomikas katedras asistentes Ludmilas Paņinas kolekcijas. Līdzās saldajām kolekcijām ar gandrīz 1000 vienībām izstādes apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par tējas un kafijas dzeršanas tradīcijām dažādās pasaules valstīs dažādos laika posmos.

 

Šī izstāde it noslēdzošā Daugavpils Universitātes darbinieku kolekciju izstāžu ciklā, kas veltīta universitātes 90 gadu jubilejai.

 

Izstāde būs apskatāma līdz 25. oktobrim darba dienās plkst. 9:00 – 17:00.

 

Aicinām uz izstādes atklāšanu un saldas tējas baudīšanu 11. oktobrī plkst. 13.00.

 

 

Papildus informācija:
Zane Stapķeviča
DU Muzejs

t.: +37126567989
e-pasts: zane.stapkevica@du.lv

Informāciju sagatavoja:
Vita Viļevko, t.: 29191170




Atpakaļ