Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-09-2015

Eiropas Valodu diena Daugavpils Universitātē


Septembrī Eiropas valstis svin Savienības Eiropas Valodu dienu, pievēršot uzmanību Eiropas valodu daudzveidībai un to apguvei.  Daugavpils Universitāte arī katru gadu organizē Eiropas Valodu dienai veltītus pasākumus. 

Šogad 23.septembrī Daugavpils Universitātes koncertzālē studenti un docētāji piedāvāja izglītojošu un aizraujošu pasākumu Pasakainais ceļojums valodu pasaulē”, kura gaitā studenti, skolēni, pasniedzēji un katrs interesents varēja noskatīties inscenējumus 7 valodās (zviedru, vācu, angļu, franču, latviešu, krievu un spāņu), uzzināt daudz interesantu faktu par valodām un kultūru. Pēc inscenējumiem skatītājus uzaicināja pamēģināt savus spēkus viktorīnā – atbildēt uz 8 jautājumiem par tautas un literārām pasākām 7 valodās. Tie konkursanti, kam bija visvairāk pareizo atbilžu, saņēma balvas no Daugavpils Universitātes. Nepalika bez godalgotām vietām arī 9. un 12.vidusskolas skolēni, kuri apmeklēja pasākumu kopā ar franču valodas skolotāju Ludmilu Čirksti. Daugavpils 12.vidusskolas skolnieces Ineta Kruļeva un Kintija Liepniece ieguva I vietu, Laura Gribuste – II vietu. Daugavpils 9.vidusskolas skolēni Aleksandra Arhipova un Romans Šostaks bija II vietas cienīgi, bet Sofija Ceceruka ierindojās III vietā. Skolēni izgāja no universitātes ar labu garastāvokli un pārliecību, ka var veiksmīgi prezentēt savu skolu.

Ceram, ka sadarbība ar Daugavpils Universitāti turpināsies un mūsu skolēni papildinās savas dzimtās pilsētas universitātes studentu rindas!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 9.un12.vidusskolas

franču valodas skolotāja

Ludmila Čirkste

 




Atpakaļ