Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-09-2015

Skolas menedžmenta efektivitāte lielā mērā ir atkarīga no vadības spējas adaptēties jaunā situācijā.


Skolas menedžmenta efektivitāte lielā mērā ir atkarīga no vadības spējas adaptēties jaunā situācijā. Tas izpaužas prasmē aprakstīt jaunus izglītības apstākļus, rast efektīvus ceļus izglītības un audzināšanas problēmu risināšanā, kvalitatīvi vērtēt plānus un to realizāciju. Lai gūtu nepieciešamās zināšanas un mūsdienīgas vadības prasmes, liceja direktore Irina Paura un direktores vietniece izglītības jomā Nataļja Koviļina apmeklēja kursus „ Efektīvais menedžments 21.gadsimta skolā” Itālijā un Francijā. Kursi notika ERASMUS+ projekta „Atbalsts inovācijas pieejai Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā” ietvaros.

Izvēlētā kursu programma palīdzēja liceja administrācijas pārstāvjiem apgūt mūsdienīgas mācību procesa vadīšanas pieejas, kas nepieciešamas ne tikai mācību iestādes menedžmenta realizācijā un mācību procesa īstenošanā, bet arī ar to saistīto problēmsituāciju risināšanā. 

Kursu dalībnieki iepazinās ar Itālijas un Francijas kultūru.

 

Sadarbība ar skolu vadītājiem no Lietuvas, Latvijas, kolēģiem no Francijas deva iespēju dalīties pieredzē, izvērtēt aktuālus jautājumus izglītībā un ārpusklases darbībā, apspriest nākotnes izaicinājumus mācību iestāžu attīstībā.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja
direktores vietniece

Nataļja Koviļina
t.65476097

 




Atpakaļ