Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-09-2015

Deja – tas ir dzīvesveids!


Lai novērtētu skolotāja lomu Dziesmu un deju svētku tradīciju saglabāšanā, XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku lieldraugs Swedbank kopā ar Valsts Izglītības satura centru (VISC) pavasarī aicināja pieteikt savus skolotājus Swedbank Svētku skolotāju stipendijām 500 eiro apmērā. Tika iesūtīti 745 brīnišķīgi stāsti par skolotājiem.

16.septembrī Rīgā, Swedbank galvenajā ēkā, notika Svētku skolotāju godināšanas ceremonija. Stipendijas tika pasniegtas bērnu un jauniešu tautas mākslas kolektīvu - koru, tautas deju kolektīvu, folkloras kopu, koklētāju ansambļu, pūtēju orķestru u.c. – vadītājiem. Stipendijas saņēma 14 Latgales skolotāji, to vidū arī  Daugavpils Valsts ģimnāzijas deju kolektīva „Leiļi” vadītāja AIJA DAUGELE.

Deja – tas ir dzīvesveids. Par to ir pārliecināts ikviens Daugavpils Valsts ģimnāzijas deju kolektīva dejotājs un atbalstītājs. Pazīstot kolektīva vadītāju, citādāk nemaz nevar būt. Enerģiskā, dzīvespriecīgā, asprātīgā un azartiskā, mūžam kustībā esošā Aija jau vairāk nekā piecus gadus ģimnāzistiem palīdz apgūt deju soļus un mīlestību pret dejas mākslu.

Radošs kolektīvs skolā – tas ir izaicinājums ik septembri, kad 12.klašu skolēni ir jau devušies pasaulē veidot savu nākotni un kolektīvam ir pievienojušies jauni dalībnieki. Aijas vadībā kolektīvs ik gadu top no jauna. Un ik gadu tas priecē ar saviem priekšnesumiem ne vien ģimnāzijas saimi tās kopā sanākšanas svētkos, bet arī Daugavpils pilsētas iedzīvotājus.

Šogad deju kolektīvs „Leiļi” ciemojās Cesvainē, Īslīcē, Ventspilī. Ikvienam braucienam ir arī pievienotā vērtība – Aija vienmēr parūpējas par to, lai „Leiļi” labāk iepazītu Latviju, tās kultūru, cilvēkus, vēsturi, paplašinātu savu redzesloku, dodoties ekskursijā vai apmeklējot vietējās ievērojamākās vietas, muzejus un izstāžu zāles. „Leiļi” piedalījās arī Latgales dziesmu svētkos Daugavpilī un Latgales deju svētkos Višķos.

Jāpiebilst, ka par Aijas Daugeles profesionalitāti liecina ne tikai kolektīva „Leiļi” sasniegumi. Aija ir Daugavpils deju apriņķa virsvadītāja, Latgales Deju svētku „Večerinka Višķos” mākslinieciskā vadītāja un XIX Jaunrades deju konkursa otrās vietas ieguvēja.
Aijas dzīvesveids – deja!

Sveicam!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Valsts ģimnāzijas

direktores vietniece

Oksana Petaško

 




Atpakaļ