Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-09-2015

Eiropas Sporta nedēļā esmu aktīvs un darbīgs!


Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē no 7.septembra līdz 11.septembrim Eiropas Sporta nedēļas ietvaros notika dažādas aktivitātes pirmsskolēniem. 9.septembrī sporta skolotāja Valentīna Maklakova, kura pilsētā ir pazīstama kā aktīva vieglatlētikas sacensību dalībniece un godalgoto vietu ieguvēja, pastāstīja bērniem par Eiropas Sporta nedēļu, tās rašanos un ieplānotajiem pasākumiem.

Visas aktivitātes tika sadalītas trijās dienās.

Pirmdien – atklāšana, rīta vingrošanas komplekss un spēles svaigā gaisā.

Trešdien, 9.septembrī, bērniem bija iespēja piedalīties jautrajos startos un stafetēs svaigā gaisā ne tikai savas pirmsskolas iestādes teritorijā, bet arī Slavas skvērā, kur ar savu paraugu varēja popularizēt aktīvu un sportisku dzīvesveidu.

Piektdien, 11.septembrī, pirmsskolēni varēja iejusties īstu sportistu lomā, jo mēroja ceļu uz stadionu „Celtnieks”, kur notika nedēļas galvenais pasākums – „Rudens kross”. Šī aktivitāte izraisīja bērnos lielu interesi un cīņassparu, jo nopietni sacensties uz īsta skrejceliņa lielā stadionā ir patiesi interesanti un aizraujoši.

Par Eiropas Sporta nedēļas norisi pirmsskolas izglītības iestādē aktīvi interesējās arī vecāki, tāpēc katrā grupiņā, vecākiem pieejama vietā, bija novietotas dalībnieka kartītes, kurās tika atspoguļots, ko katrs bērns attiecīgajā dienā ir paveicis.

Ne mazāk aktīvi par pirmsskolēniem bija arī paši pirmsskolas skolotāji, kuri labprāt piedalījās visās aktivitātēs, rādot bērniem priekšzīmi.

Pasākuma kulminācija notika piektdien, stadionā „Celtnieks”, kur katrs no dalībniekiem par saviem sasniegumiem saņēma īpašas, tieši šim pasākumam gatavotas medaļas.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Aina Kucina

 




Atpakaļ