Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-09-2015

Tēva diena Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestādē


Līdz ar septembra iestāšanos „Jāņtārpiņā” virmo sirsnīgi lietišķa gaisotne. Rosība uzņēmusi straujus apgriezienus.

Latvijā Tēva diena tika ieviesta 2008.gadā. Tā tiek svinēta septembra otrajā svētdienā. Tieši tēvs bērnam visbiežāk ir autoritāte, kas rada drošības, aizsardzības un stabilitātes sajūtu. Uz laiku atstājuši vissteidzīgākos darbus un ikdienas rūpes, 11.septembrī Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestādes sporta laukumā kuplā skaitā, bērnu un pedagogu aicināti, kopā pulcējās bērnu tēvi, vectēvi un māmiņas, kuras atbalstīja stipro dzimumu visa pasākuma gaitā.

Bērniem rūpīgi sagatavoties Tēvu dienai palīdzēja mūzikas skolotāja L.Kovaļčuka un pirmsskolas izglītības skolotājas M.Judina, I.Antonova un A.Prakeviča. Pasākums tika iesākts ar jautrām dziesmām, aizkustinošiem dzejoļiem, atraktīvām kustībām un kopīgām rotaļām. Tēvi aktīvi piedalījās daudzveidīgās stafetēs, tādās kā „Trāpi bumbu vārtos”, „Kumeliņi”, „Kurš ātrāk”, „Līksmās lecamauklas” un „Spēka vīri”. Mūsu stiprajiem un gādīgajiem tēviem kaut uz neilgu laiku tika ļauts atgriezties bezrūpīgajā bērnībā.

Tēvi, vectēvi un visi klātesošie ļāva vaļu pozitīvām emocijām, par ko liecināja daudz siltu un sirsnīgu pateicības vārdu. Pasākums izrādījās tik pozitīvs, ka pat visnerunīgākie tēvi vēlējās dalīties savos iespaidos. Daniela Mihailova tētis izteica pateicību pedagogiem un visiem iestādes darbiniekiem par bērnu audzināšanu un izglītošanu, bet Kirila Bogdanova tētis visiem novēlēja: „Sieciņu prieka, sieciņu bēdu un tikai laimi bezgalīgu!”

Svētku noslēgumā bērni pasniedza medaļas saviem mīļajiem, stiprajiem un gādīgajiem tēviem par nopelniem sportā un citās aktivitātēs.

Tēvu diena radīja neskaitāmi daudzas pozitīvas emocijas, kuras kā krāsainās koka lapas rudenī savijās lielā, atmiņā paliekošā virpulī. Lai šis virpulis nes bērnu smaidus un vecāku mīlestību pretī rudenīgi zeltainajiem saules stariem!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

14.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Kristīne Volodko-Mitina, 

pirmsskolas izglītības skolotāja

Jolanta Vucāne

t.65429878




Atpakaļ