Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-10-2011

Svētki pilsētas skolotājiem


29.septembrī Daugavpils teātrī  Skolotāju dienai veltītajā pasākumā tika godināti pilsētas labākie pedagogi. Pasākumā piedalījās pilsētas Domes un Izglītības pārvaldes vadība,  metodiķi, skolu un pirmsskolu izglītības iestāžu administrācija un pedagogi.

          Svinīgo pasākumu atklāja Izglītības pārvaldes vadītāja Olga Dukšinska, sveicot skolotājus svētkos un paužot gandarījumu par mūsu pedagogu darba kvalitāti, kuru  apliecina skolēnu mācību darba augstie sasniegumu un panākumi.

Pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un 1.vietnieks Vitālijs Azarevičs pedagogiem veltīja pateicības un atzinības vārdus, novērtējot skolotāju profesionalitāti, nesavtīgo darbu un ieguldījumu jaunās paaudzes izglītošanā un audzināšanā.

          Ievērojot izglītības pēctecību, pirmās ar Atzinības rakstiem un balvām tika sveiktas pirmsskolas iestāžu skolotājas un skolotāju palīgi. Par pārsteigumu bija parūpējusies pilsētas dome un Izglītības pārvalde, 12.pirmsskolas izglītības iestādei dāvinot portatīvo datoru un Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādei – skeneri.

          Vispārizglītojošo skolu skolotāji ar Atzinības rakstiem un balvām tika sveikti šādās nominācijās: „Par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā Nacionālo debašu turnīros”, „Par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā pasākumiem sportā”, „Gada sociālais pedagogs”, „Par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā skolu ar mūzikas novirzienu un jauno akordeonistu vai jauno pianistu festivālam (republikas konkursu 1.pakāpes laureāti), „Par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā novada mācību priekšmetu olimpiādēm”, „Par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā valsts un novada konkursiem”, „Par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā Valsts 35.skolēnu zinātnisko darbu konkursam”, „Par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā valsts mācību priekšmetu olimpiādēm”, „Par ieguldījumu skolēnu sagatavošanā starptautiskajām mācību priekšmetu olimpiādēm”, „Gada interešu izglītības skolotājs”, „Gada klases audzinātājs” un „Gada skolotājs”. Par sasniegumiem skolēnu sagatavošanā  Valsts mājturības olimpiādei Izglītības pārvalde dāvināja portatīvo datoru 11.pamatskolas mājturības skolotājai Olgai Kuļikovai.

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas pateicības rakstus saņēma 1.speciālās pamatskolas skolnieks Valdis Bicāns par veiksmīgu sniegumu Speciālās  Olimpiādes Pasaules vasaras spēlēs Atēnās, Grieķijā un sporta skolotājs Aleksejs Mirkins par veiksmīgu skolēnu sagatavošanu un labiem skolēnu rezultātiem 2011.gada Speciālās Olimpiādes Pasaules vasaras spēlēs.        

Šogad pirmo reizi tika pasniegts apbalvojums „Gada skolotājs”, no  daudzajiem pretendentiem izvēloties 5: BJC direktores vietniece Astrīda Klauža, Krievu vidusskolas  - liceja matemātikas skolotājs Staņislavs Didičs, Saskaņas pamatskolas matemātikas skolotāja Ludmila Uļinska, J.Raiņa 6.vidusskolas direktores vietniece un matemātikas skolotāja Ludmila Voitova un 9.vidusskolas psiholoģe Jeļena Podmišaņina.

Svētkos pedagogus sveica A/S Swedbank, servisfirma „Boss” un firma „Latinsoft”. Swedbanka portatīvo datoru dāvināja Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras un kulturoloģijas skolotājai Inārai Žukovskai un Krievu vidusskolas – liceja informātikas skolotājam Oļegam Bojarunam. Saskaņas pamatskola portatīvo datoru saņēma no firmas „Boss”, bet „Latinsoft” dāvināja portatīvo datoru 3.vidusskolas bioloģijas skolotājam Sergejam Zabarovskim.

Pedagogus sveicaDaugavpilspilsētas skolēnu un studentu parlamenta viceprezidente Ieva Hiļa.  

Muzikālu sveicienu skolotājiem veltīja Valsts ģimnāzijas jauktais koris Anitas Zarānes vadībā, bet par negaidītu un īstu pārsteigumu kļuva Dzintara Čīčas izpildītās dziesmas.

Īpašu gaisotni pasākumā veidoja vizuālais noformējums: prezentācijas, kas rādīja gan pirmsskolas iestāžu, gan skolu ikdienu un svētkus, slaidi ar ziediem un skolotājiem veltītiem vārdiem.

          Lai svētku pasākumā saņemtie pateicības vārdi un  darba augstais novērtējums iedvesmo skolotājus jauniem radošiem sasniegumiem arī turpmāk!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpilspilsētas

Izglītības pārvaldes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ