Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-08-2015

Skolas gatavas jaunajam mācību gadam (VIDEO)


Pirms jaunā mācību gada notika ierastās tikšanās ar pedagogiem. 26.augustā Daugavpils domes konferenču zālē skolotāji pulcējās uz konferenci, 27.augustā skolu un pirmsskolas iestāžu direktori Daugavpils Valsts ģimnāzijā tikās ar pilsētas vadību.

Pilsētas skolās reģistrēti 9 088 skolēni, kas ir par 147 skolēniem vairāk kā pērn. Pedagogu skaits paliek nemainīgs – 1 600. Bērnudārzos ir izveidotas 4 jaunas grupas, pašlaik pirmskolas izglītības iestādēs vēl ir 170 brīvas vietas. Daugavpils ir viena no nedaudzām Latvijas pilsētām, kur nav rindu uz bērnudārziem; un vienīgā pilsēta, kur skolēni izmanto sabiedrisko transportu bezmaksas, kā arī saņem bezmaksas ēdināšanu, sākot ar sagatavošanās grupu līdz 9.klasei.

“Skola ir sabiedrībā notiekošā, tai skaitā sociālo problēmu spogulis,” – atzīmēja pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis tikšanās laikā ar skolu direktoriem. “Tāpēc pašvaldība visos iespējamajos veidos cenšas palīdzēt ģimenēm ar bērniem audzināt jauno paaudzi.”

Ēku renovēšanas darbi ir gandrīz pabeigti. Mūsdienu skolām ir jābūt modernām ne tikai no vizuāli, bet arī saturiski, tāpēc tuvākajos gados tiks remontētas gan iekštelpas, gan īstenoti projekti, lai nodrošinātu mūsu izglītības iestādes ar modernām un mūsdienīgām tehnoloģijām.

Daugavpils pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu gatavība 2015./2016.mācību gadam(prezentācija)

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

 




Atpakaļ