Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-08-2015

Ogres novada izglītības iestāžu vadītāju vizīte Daugavpilī


Saulainajā 19.augustā Daugavpilī viesojās Ogres novada dažādu izglītības iestāžu vadītāji. Tā viesiem bija jau otrā Latgales apceļojuma diena. No agra rīta viesi ieradās Izglītības pārvaldē, kur noklausījās speciālistu (I.Sprindžukas, S.Čeirānes, E.Balodes) stāstījumu par izglītības iestādēm Daugavpilī, izglītības projektu jomu. Īpašu vērību izpelnījās jautājumi, kas saistīti ar vecāku un pedagogu anketēšanu Daugavpils pašvaldībā. Jau vairākus gadus pilsētā tiek pētīts, kā dažādus aktuālus izglītības jautājumus uztver gan pedagogi, gan izglītojamo vecāki. Diskusijā tika pārrunāti pedagoga motivācijas jautājumi, karjeras politika skolās un pašvaldības loma izglītības procesu jautājumu risināšanā.

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā viesi iepazinās ar skolas telpām un aprīkojumu, inovācijām, kas raksturīgas tikai šai skolai. Daudzvalodu vide, saikne ar Poliju, skolēnu un skolotāju mobilitāte, interesantās tradīcijas (skolas medaļas, gada labākā skolotāja nominācija, 100 dienas pirms eksāmena, puiku dienas un reliģisko svētku svinēšana), par ko stāstīja skolas direktore G.Smuļko un direktores vietnieks audzināšanas darbā A.Začiņajevs. Iestāžu vadītājus interesēja gan dažādi finansu jautājumi, gan pašvaldības atbalsts skolām. 

Ja tiek apmeklēta Daugavpils, tad noteikti neiztikt bez pilsētas apskates un cietokšņa apmeklējuma. Vizīte noslēdzās ar Marka Rotko mākslas centra apmeklējumu un iepazīšanos ar visām tobrīd aktuālajām laikmetīgās mākslas izstādēm.

Jāpiebilst, ka viesi no Ogres ieradās, pateicoties tikšanās reizei pavasarī Liepājā, kad dažādu Latvijas pilsētu izglītības pārstāvji tikās Latvijas Pašvaldību savienības īstenotā  Norvēģijas finanšu instrumenta projekta „Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspējas uzlabošana” Izglītības un kultūras tīkla sanāksme. Tieši tad radās ideja doties ciemos un pārņemt labo praksi no citām pašvaldībām, saviem kolēģiem. Tādējādi dabiski  īstenojas projekta ideja: mācīties salīdzinot. Arī Daugavpils izglītības darbiniekiem ir daudz ieceru, kurp doties, lai novērotu kolēģu darbu un unikālas inovācijas. Ceram, ka jaunajā mācību gadā to izdosies realizēt.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

eksperte projektu jautājumos

Evelīna Balode

t.65425102

evelina.balode@ip.daugavpils.lv




Atpakaļ