Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-08-2015

SAULES SKOLAS Bērnu mākslas skola gaida arī pilsētas mikrorajonu jaunos māksliniekus


Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas  “SAULES SKOLA” BĒRNU MĀKSLAS SKOLA aicina bērnus un jauniešus vecumā no 7 – 15 gadiem apgūt profesionālās ievirzes programmu   VIZUĀLI PLASTISKĀ MĀKSLA:

 

 

  • No 7 gadu vecumā (vispārizglītojošās skolas 1. klase) -  SAGATAVOŠANAS KURSĀ

 

  • No 8-9 gadu vecumā (vispārizglītojošās skolas 2. – 3. klase) MĀKSLAS SKOLAS PAMATPROGRAMMAS 1. klasē.

 

  • 10 - 15 gadu vecumā (vispārizglītojošās skolas 4.- 9. klase) MĀKSLAS SKOLAS PAMATPROGRAMMAS 2. klasē, veidojot atsevišķu mācību grupu.

 

SAGATAVOŠANAS KURSS  ir viengadīga programma, kur  bērni apmeklē nodarbības 2 reizes nedēļā pēc mācībām vispārizglītojošā skolā. Nodarbību ilgums dienā ir 2 astronomiskās stundas, sākums plkst. 14.20 vai 15.00

Sagatavošanas kursā tiek apgūti sekojoši priekšmeti: Tēlotājmāksla (Zīmēšāna un Gleznošana),

Veidošana, Kustību māksla un Muzicēšana.

 

MĀKSLAS SKOLAS PAMATPROGAMMAS  ilgums ir seši mācību gadi.  Šajā laikā audzēkņi apgūst Zīmēšanu, Gleznošanu, Veidošanu, Grafiku, Datorgrafikas pamatus, Kompozīciju un Dizaina pamatus, Tekstilmākslu, Papīra plastiku un Kustību mākslu.

Mācības notiek pēcpusdienā, pēc stundām vispārizglītojošajā skolā. Nodarbības notiek 3 – 4 reizes nedēļā. Mācību stundu skaits nedēļā palielinās pakāpeniski: 1. klasē - 8 stundas nedēļā, 2. klasē – 10, 3. -6. klasē 12 stundas nedēļā. No audzēkņu darbiem tiek veidotas izstādes pilsētā, audzēkņi piedalās Latvijas un starptautiskos konkursos un izstādēs. Mācību gada laikā Mākslas skolā tiek organizēti pasākumi: plenērs, mācību ekskursijas, skates. Mākslas skolas pēdējā klasē audzēkņi veido katrs savu Noslēguma darbu, patstāvīgi izvēloties tā tēmu un izpildes tehniku, gūst prasmes gan plānot, gan izpildīt iecerēto, kā arī prezentēt paveikto. 2014./ 2015. mācību gada Noslēguma darbu izstāde šobrīd apskatāma DDMV „Saules skolā” Parādes ielā 7, 2. stāvā.

 

Mākslas skolā mācās bērni un jaunieši no visām Daugavpils skolām, bet filiālē Aglonā -  arī Aglonas novada jaunie mākslinieki.

Mākslas skola ir lieliska vieta saturīgai laika pavadīšanai – šeit iespējams iegūt plašas zināšanas par vizuālo mākslu, padziļināt un pilnveidot prasmes tajā, iepazīties un mācīties sadarboties. Beidzot mākslas skolu, audzēkņi saņem apliecību par profesionālās ievirzes programmas apguvi, kas dod tiesības pēc 9. klases turpināt mācības Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas  profesionālajās izglītības programmās.

 

Lai mācības Mākslas skolā padarītu pieejamākas un ērtākas, šajā mācību gadā  Bērnu Mākslas skolas nodarbības notiks  ne tikai līdzšinējā vietā – Parādes ielā 7 (bijušās 5. pamatskolas telpās) bet arī 16. vidusskolā (JAUNAJĀ FORŠTADTĒ).

 

Audzēkņu uzņemšana no 24.08.2015. katru darbadienu no 10.00 – 18.00

Parādes ielā 7, Daugavpilī, 202. kab.

 

Mācību maksa mēnesī:

Sagatavošanas kurss EUR 14,23

Mākslas skolas 1. – 6. klase EUR 8,54

 

Lūdzam iesniegt šādus dokumentus: vecāku iesniegumu,  dzimšanas apliecības kopiju, fotogrāfiju audzēkņa apliecībai. Mākslas skolā vecāki aicināti  noslēgt mācību maksas līgumu.

 

Tālrunis informācijai 20217462

 




Atpakaļ