Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-08-2015

Sākas skolu gatavības pārbaude jaunajam mācību gadam (VIDEO)


Katru gadu īsi pirms Zinību dienas Daugavpils vispārizglītojošās skolas, bērnu un jauniešu centri un klubi tiek rūpīgi pārbaudīti. Izveidotā speciālistu komisija, kas strādā pēc noteiktā grafika, izseko, vai minētās iestādes ir gatavas bērnu uzņemšanai. 18.augustā, pirmajā pārbaudes dienā, komisijas pārstāvji novērtēja Daugavpils Krievu vsk.-liceju, 10. un 13. vidusskolu, kā arī Daugavpils valsts poļu ģimnāziju. Komisijas sastāvā strādā gan Izglītības pārvaldes pārstāvji, gan pieaicinātie Valsts ugunsdzēšanas un glābšanas dienesta un Darba un Veselības inspekciju atbildīgie speciālisti. Kā ierasts, īpašu uzmanību velta mācību procesa organizēšanai, skolēnu drošībai un sanitāro normu ievērošanai.

Daugavpils pašvaldība piešķir ievērojamus līdzekļus mācību iestāžu ēku uzturēšanai un apsaimniekošanai, gan to kārtējiem, gan avārijas remontiem, kā arī skolu infrastruktūras attīstībai. Skolu sagatavošanā jaunajam mācību gadam palīdz arī bērni, kas piedalās pilsētas vasaras nodarbinātības un Valsts nodarbinātības aģentūras programmās. Aizvadītājos gados, izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, tika veikti izglītības iestāžu fasāžu un jumtu renovācijas darbi, nomainīti logi un durvis, labiekārtotas pieguļošās teritorijas. Šogad, pateicoties Eiropas Savienības finansējumam, sešās skolās tika modernizēta apgaismojuma sistēma, veco vietā uzstādītas jaunas energotaupošās spuldzes. Pilsētas pašvaldība plāno arī turpmāk pilnveidot mācību iestāžu vidi.

Daugavpils vispārizglītojošo skolu un klubu gatavības pārbaude turpināsies līdz 25.augustam ieskaitot. Bērnu pirmsskolas iestāžu pārbaude sāksies 7.septembrī.





Atpakaļ