Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-08-2015

Baskāju taka Daugavpils pilsētas 12.pirmsskolas izglītības iestādē


     Nevienam nav noslēpums, ka imunitāti stiprina vairākas lietas, ko varam ievērot ikdienā – veselīgs un daudzveidīgs  uzturs, fiziskās aktivitātes, norūdīšanās, vitamīni, labs miegs, vide ģimenē un savstarpējās attiecības.

     Vasaras periodā ir lieliska iespēja stiprināt bērnu imunitāti ar vienkāršu metodi – norūdīšanos. Tieši vasara ir īstais laiks, lai sāktu norūdīšanos, tādējādi samazinot risku saaukstēties, iestājoties rudenim.

     Viens no norūdīšanās veidiem ir staigāšana basām kājām pa zemi.  Zinātnieki  ir pierādījuši, ka bērni, kas staigā basām kājām, slimo retāk.
     Tas izskaidrojams ar to, ka uz pēdām ir reflektorie punkti, kas saistīti ar deguna gļotādu. Ja mazulis nav norūdīts, apaukstējot kājas viņa gļotāda kļūst ļoti jūtīga pret vīrusiem, un bērns saslimst. Norūdītiem bērniem tā ir stabila pret saaukstēšanos.

     Rūpējoties par iestādes audzēkņu veselību, šogad iestādes teritorijā tika izveidota veselības taka bērnu norūdīšanai vasaras periodā. Taka ir domāta  vienam no lieliskiem norūdīšanās veidiem – staigāšanai basām kājām pa dažādas faktūras virsmām (smiltis, zāle, akmeņi, koks, keramzīts, zāģa skaidas). Norūdīšanās procedūras notiek tad, kad gaisa temperatūra ir ne zemāka par 22oC. Noteikti tiek ievērota arī katra bērna vēlēšanās piedalīties šajā norūdīšanās procedūrā. Mūsu iestādes bērni ar lielāko prieku dodas pastaigā pa baskāju taku, kas sagādā ne tikai baudu dvēselei, bet arī prieku pēdām un visam ķermenim. 

     Šis veids, kā rūpēties par bērnu veselību, ir ļoti vienkāršs, bērniem saistošs un tagad  pieejams mūsu iestādē!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

12.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

S.Špandaruka

t.28827173




Atpakaļ