Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-08-2015

Ar sauli saujā


Lai bij’ jauki, kad bij’ jauki

Vasarā, tad bij’ jauki, – 

Dzied putniņi, zied puķītes,

Mežu gali gavilēj’.

(L.t.dz.)

 

Vasara – pats labvēlīgākais periods bērnu atveseļošanā. Kustības svaigā gaisā – efektīvs līdzeklis bērnu norūdīšanā, bet saule aicināt aicina sportistus bērnudārza pagalmā.              

Š.g. 3.augustā Daugavpils pilsētas 32.pirmsskolas izglītības iestādē notika vasaras sporta svētki „Ceļojums ar rūķīti uz mežu”.

            Svētki notika svaigā gaisā asfaltētā bērnu laukumā, izmantojot kādreiz ļoti populāras, bet šodien gandrīz aizmirstas „klasītes”. „Klasītes” – tā ir ne tikai aizraujoša spēle, bet arī lielisks līdzeklis acumēra un līdzsvara sajūtu attīstībai, labas kustību koordinācijas treniņš un slodze kājām, kā arī ir labs papildinājums tradicionālai fizkultūrai, padarot nodarbības daudzveidīgākas un emocionālākas. Zīmējumus arī var izmantot, risinot matemātiskos uzdevumus, nostiprinot apgūto materiālu, kā arī pirmsskolas vecuma bērnu psihiskās attīstības veicināšanai.

Jautras mūzikas pavadījumā kopā ar rūķīti bērni devās interesantā ceļojumā ar lielu gaisa balonu, kas uzzīmēts uz asfalta,  kurā ir 4 veidu ģeometriskās figūras ar kārtas numuriem.       

Svētku laikā bērni ne tikai sacentās veiklībā un ātrumā, bet arī rēķināja matemātiskos uzdevumus, minēja mīklas, vāca ziedus, ogas, čiekurus, medu lācim, kurš gaidīja ciemiņus mežmalā ar jautrām izklaidēm un saldo pārsteigumu.

Svaigs gaiss, jautra mūzika, burvestība – tas viss veicināja katra bērna emocionālo komfortu, prieku un sajūsmu.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

32.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Natālija Brokāne




Atpakaļ