Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

07-08-2015

Daugavpils Universitātē diskutēs par iespējām inovāciju infrastruktūras centros


Lai iesaistīt uzņēmējus inovācijas attīstību veicinošā aktivitātē, kas rezultēsies ar tehnoloģiju attīstības un inovācijas infrastruktūras centru izveidi biznesa un zinātnes sadarbībai, š. g. 12. augustā Daugavpils Universitātē (Vienības ielā 13) Senāta sēžu zālē (214. aud.) pulksten 15:00 norisināsies Latvijas uzņēmumu pieprasījuma un piedāvājuma izpētei veltīts informatīvs pasākums.

 

Tā ietvaros jaunie eksakto jomu zinātnieki vēstīs par projekta mērķiem un prezentēs Latvijas uzņēmēju aptaujai izstrādāto anketu. Pēc pasākuma notiks individuālas tikšanās par sadarbību jaunu produktu izstrādē.

 

Daugavpils Universitātes zinātņu prorektore, asoc. profesore Dr. biol. Inese Kokina akcentē:  „Daugavpils Universitāte allaž atbalsta un veicina jaunu ideju un inovāciju ieviešanu, piedāvā sadarbības iespējas dažādās zinātnes nozarēs. Izveidojot tehnoloģiju attīstības un inovācijas infrastruktūras centrus Latvijā, uzņēmēji sadarbībā ar zinātniekiem varēs izstrādāt jaunas tehnoloģijas un arī produktus. Tas būs ieguvums gan ražotājiem, gan zinātniekiem.”

 

„Kombinējot anketēšanu un sarunas ar uzņēmējiem, un ņemot vērā apkopoto informāciju, mēs  izveidosim tehnoloģiju attīstības un inovāciju infrastruktūras centrus, zinātnieku un uzņēmēju sadarbība dos būtisku ieguldījumu tautsaimniecībai, tie būs reāli ieguvumi”, uzsvēra LU rektors Indriķis Muižnieks šai aktivitātei veltītajā informatīvajā pasākumā š. g. 22. maijā, Eiropas Savienības mājā, Rīgā.

 

 

Informācijai:

Atbilstoši Latvijas Pētniecības un inovāciju stratēģiskās padomes (LPISP) dotajam uzdevumam ir uzsākta inovāciju infrastruktūras klasteru priekšizpēte ar mērķi sadarbībā ar Latvijas zinātniskajām institūcijām izveidot tehnoloģiju attīstības un inovācijas infrastruktūras centrus Latvijā šādos viedās specializācijas virzienos, kuros apvienojušies 85% no zinātniskajām institūcijām Latvijā:

  • BioPharmAlliance biomedicīnā un farmācijā;
  • NanoTechEnergy materiālzinātnēs, enerģētikā, radiācijas ķīmijā un šķidro metālu tehnoloģijās;
  • BaltSmartTech viedajās inženierzinātnēs un IKT;
  • Bioekonomika vietējo resursu ilgtspējīga izmantošana.

Kopumā Inovāciju infrastruktūras klasteru priekšizpētes darba grupa anketēs vismaz 500 Latvijas uzņēmumus. Aptauja turpināsies līdz šā gada vasaras beigām, tādēļ ikviens uzņēmējs aicināts iesaistīties. Anketa pieejama internetā, biedrības BIRTI mājaslapā: http://www.birti.eu/lv/aptaujas-anketa

 

Tālr. papildus informācijai:

+ 371 29 84 67 57

Informēja:

Zane Ločmele

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas

Sabiedrisko attiecību menedžere

 t.: 29191170

zane.locmele@du.lv

 




Atpakaļ