Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-09-2011

Daugavpils Iekļaujošas izglītības atbalsta centrs ver savas durvis


20.septembrī notika Daugavpils Izglītības pārvaldes struktūrvienības Daugavpils Iekļaujošas izglītības atbalsta centra (DIIAC) svinīga atklāšana, kurā piedalījās Valsts izglītības satura centra ESF  projekta “Izglītojamo ar funkcionāliem traucējumiem atbalsta sistēmas izveide” vadītāja Mudīte Reigase, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Olga Dukšinska.

            Projekta vadītāja M. Reigase pateicās pilsētas domes un Izglītības pārvaldes vadībai par atbalstu šī projekta īstenošanā. Latvijā kopumā šī projekta ietvaros uzsāks darbu 8 atbalsta centri dažādos reģionos. M.Reigase pauda atzinību Daugavpils pilsētas pašvaldībai par atsaucību, uzņemoties liela Latgales reģiona izglītojamo ar funkcionāliem traucējumiem vajadzību un kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai.

            Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietniece L.Jankovska izteica gandarījumu par domes deputātu lēmumu atbalstīt centra izveidi pilsētā, tādējādi  palīdzot gan bērniem, gan viņu vecākiem, gan pedagogiem.

            Izglītības pārvaldes vadītāja O.Dukšinska pateicās domes vadībai par atbalstu centra izveidē un izteica pārliecību, ka tas kļūs par nozīmīgu konsultantu un palīgu gan pilsētā, gan visā reģionā, sekmējot bērnu ar īpašām vajadzībām integrēšanos sabiedrībā.

DIIAC eksperte Natālija Pēterāne apliecināja, ka centra darbinieces ir labas profesionāles un augsti kvalificētas speciālistes, kuras spēs sniegt palīdzību visos savas kompetences ietvaros.

            DIIAC vadītāja Raisa Latiša izteica pateicību par veiksmīgo sadarbību centra veidošanā projekta vadītājai M.Reigasei, pilsētas domes un Izglītības pārvaldes vadībai.

            Pasākuma viesi apskatīja un novērtēja arī centra telpas, kuras iekārtotas atbilstoši bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vajadzībām. Centrā strādā logopēds, speciālais pedagogs un psihologs.

            Ar muzikāliem priekšnesumiem pasākumu kuplināja Saskaņas pamatskolas dziedātāji.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpilspilsētas

Izglītības pārvaldes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ