Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-06-2015

Erasmus+ starptautiskā projekta ceļojums uz Poliju


2014./2015.mācību gada beigās, no 24.maija līdz 30.maijam mūsu skolas grupai – 5 skolēniem un 2 skolotājiem – uzsmaidīja laime, jo mēs ieguvām iespēju apmeklēt brīnišķīgu valsti – Poliju. Šī iespēja radās, pateicoties projektam „Life is good”. Šis projekts apvieno cilvēkus no dažādām valstīm ar vienu mērķi, lai dotu bērniem lielāko vērtību – veselīgu dzīvesveidu. Projektā piedalījās 6 valstis: Itālija, Turcija, Polija, Latvija, Spānija, Lietuva.

Noteikti neviens no mums pat nedomāja, ka ar viņu var notikt tāds brīnums. No rīta mēs visi  kopā devāmies uz Belžecas (Bełżec) pilsētu, kas atrodas netālu no Ļubļinas. Ceļš bija diezgan grūts, jo bija nepieciešamas 12 stundas, lai aizbrauktu līdz pilsētai. Mūs sagaidīja poļu ģimenes, pie kurām mēs dzīvojām. Viņi sagaidīja mūs sirsnīgi, un mēs pavadījām visu nedēļu ar šīm draudzīgajām ģimenēm.

Pirmajā naktī mēs aizgājām pastaigāties visi kopā, iepazināmies ar visiem projekta dalībniekiem. Poļi parādīja mums parku savā pilsētā, kā arī stadionu. Nākamajā dienā mēs devāmies uz skolu, kur gatavojām salātus pēc poļu receptēm, kā arī rakstījām stāstus par augļiem. Tas bija ļoti smieklīgi. Nākamajā dienā mēs devāmies ekskursijā uz Gutovu, kur mēs mēģinājām nacionālo poļu zupu rosolu un uzzinājām daudz par meteorītiem. Nākamā pietura bija vieta, ko dēvē par Krasnodor, kur mēs uzkāpām kalnā un tad tornī un varējām apskatīt pilsētu no augstuma. Mēs bijām arī līdzīgā vietā priekšpēdējā dienā Kazimierz Dolny, kur mēs uzkāpām tornī un ļoti skaidri redzējām visu. Šajā pašā pilsētā mēs apmeklējām pilsdrupas un tirgu. Mēs apmeklējām pilsētu Kozlovka, kur apmeklējām grāfa Mihaela Belinska (Michael Belinsky)  pili. Tā bija brīnumaina, atstāja savu iespaidu, īpaši telpu dizains un dekori. Netālu no pils bija ļoti jauks parks, kur mēs atradām  pieminekli, kurš veltīts Leņinam. Nedēļas beigās mēs aizbraucām uz Ļubļinu, kur mums bija brīvais laiks.

Kas palika visvairāk atmiņā? Iespējams, vieta, kas saistīta ar holokausta notikumiem. Kad mēs devāmies uz vietu, kur bija ieslodzītie, kur viņi tika sadedzināti un to visu gide mums pastāstīja, tas bija kaut kas neaizmirstams. Bija tāds iespaids, ka tu pats izdzīvo šo nelaimīgo cilvēku dzīvi.

Polija ir atstājusi ļoti labu iespaidu par savām pilsētām un arhitektūru. Bet lielākais iespaids palicis no projekta dalībniekiem. Tie ir cilvēki ar lielo burtu, kurus  mēs nekad neaizmirsīsim.

Liels paldies mūsu skolotājiem – Jeļenai Smuļko un Sergejam Smirnovam par atbalstu brauciena laikā, kā arī pateicamies skolas administrācijai par piedāvāto  iespēju apmeklēt citu valsti!

Paldies arī Polijas ģimenēm, kas mūs uzņēma, kā arī cilvēkiem, kuri izveidoja šo brīnišķīgo projektu!

 

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas īstenoto projektu „Life is Good” līdzfinansē Eiropas Savienība.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

10.a un 10.b klases skolēni

Galina Šarlovska,

Maksims Vasiljevs,

Edgars Golobokovs,

Jānis Bleidels,

Vitolds Baranovskis




Atpakaļ