Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-06-2015

Sadarbība: pirmsskolas izglītības iestāde – Daugavpils Universitāte


Š.g. 28.maijā Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē sadarbībā ar Daugavpils Universitāti (DU) un DU lektori speciālajā izglītībā Mārīti Rozenfeldi tika organizēts pieredzes apmaiņas pasākums DU Izglītības un vadības fakultātes studentiem. Pasākuma laikā topošajiem pedagogiem tika sniegta iespēja iepazīties ar speciālās pirmsskolas izglītības iestādes darba specifiku un īpatnībām, darbības mērķiem, galvenajiem uzdevumiem un virzieniem. Pieredzes popularizēšanas pasākumu ar savu dalību atbalstīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes veselības veicināšanas speciālists Ruslans Bespjatijs un izglītības metodiķis sporta jautājumos Oskars Laurens. Pasākuma nepieciešamību augstu un pozitīvi novērtēja arī bērnu vecāki, kurus iestāde aktīvi iesaista veselības veicināšanas aktivitātēs.

Pasākuma mērķis bija dalīties pieredzē par speciālās pirmsskolas izglītības iestādes darba specifiku, jaunākajām metodēm, IKT izmantošanas iespējām darba organizācijā ar bērniem ar somatiskām saslimšanām. Mūsu iestādē individuālā pieeja ir svarīgs nosacījums kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai, paredzot izglītošanās iespējas tiem bērniem, kuriem ir nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību un individuālu pieeju veselību nostiprinošiem un atveseļojošiem pasākumiem. Ar individuālu pieeju izglītībā tiek radīti labvēlīgi apstākļi katra bērna vispusīgai attīstībai, zināšanu un prasmju apguvei. Savā darba pieredzē un labas prakses piemēriem dalījās iestādes speciālisti: skolotāja-logopēde Nataļja Černihoviča caur dažāda veida aktivitātēm, izmantojot mūsdienīgas  metodes, kā arī informācijas tehnoloģijas, iepazīstināja ar iestādes darba pieredzi runas attīstības veicināšanā. N.Černihoviča sniedza ieskatu logopēda darba specifikā valodas attīstības traucējumu korekcijā, skaņu izrunas un artikulācijas aparāta attīstīšanas paņēmienos. Video prezentācijā tika parādītas daudzveidīgas metodes un darba paņēmieni, kas attīsta arī sīko pirkstu motoriku, darbojoties ar „dzīvajām” jeb kinētiskajām smiltīm. Pirmsskolas izglītības sporta skolotāja Tatjana Barkovska dalījās pieredzē koriģējošās nodarbības organizācijā, kura ir mūsu iestādes ikdienas atveseļojošo pasākumu neatņemama sastāvdaļa. Sporta skolotāja caur fizisko aktivitāšu kompleksu, elpošanas vingrojumiem parādīja koriģējošās vingrošanas specifiku un ietekmi uz bērnu veselību, kā ar tās palīdzību tiek nostiprināta bērnu fiziskā veselība. Ļoti svarīgs veseluma kompleksa nosacījums ir ne tikai pedagogu un speciālistu sadarbība, bet visu pedagoģiskās korekcijas procesa dalībnieku iesaiste. Iestādes māsa T.Vasiļjeva uzstājās ar prezentāciju par bērniem ar somatiskām saslimšanām, izskaidrojot, kas īsti ir šīs saslimšanas, kāds ir medicīnas darbinieku un ārsta darbs mūsu iestādē, kādi pasākumi un procedūras tiek veiktas, lai uzlabotu mūsu bērnu veselības stāvokli.

Pasākuma izskaņā saņēmām atzinības vārdus no Daugavpils pilsētas Izglītības iestādes pārstāvjiem, studentiem un vecākiem par sistemātisku un apzinīgu darbu, ko mēs ikdienā ieguldām bērnu veselības nostiprināšanā.  

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Jekaterīna Jankovska

t.28658588




Atpakaļ