Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-06-2015

Daugavpils pilsētas matemātiķu panākumi 2014./2015.mācību gadā


Š.g. 31.maijā Rīgā notika Latvijas Universitātes A.Liepas Neklātienes Matemātikas skolas Jauno matemātiķu konkursa, Profesora Cipariņa kluba un Latvijas 42.atklātās matemātikas olimpiādes laureātu (I, II, III vietu un atzinību ieguvēju) apbalvošanas ceremonija.

Bet šogad mēs īpaši lepojamies ar vēl vienu sasniegumu. Katra mācību gada beigās tiek sastādīta attiecīgā gada 12.klases beidzēju ranga tabula, ņemot vērā visus skolēna sasniegumus valsts un atklātajās olimpiādēs skolas laikā un vistitulētākajam skolēnam tiek piešķirta J.Kasakovska piemiņas balva. Jānis Kasakovskis bija Rīgas 1.vidusskolas skolēns ar izcilām spējām matemātikā. Viņš bija izstrādājis zinātnisko darbu un guvis nopietnus rezultātus, kas tika publicēti žurnālā „Kvant”. 1978.Jānis Kasakovskis izcīnīja 2.vietu Vissavienības matemātikas olimpiādē. Olimpiādes laureātiem tika organizēta nometne Igaunijā, kas izrādījās liktenīga Jānim – viņš traģiski gāja bojā, tā arī nepiepildot savus sapņus. Tāpēc 1979.gadā tika nolemts Jāņa Kasakovska piemiņai veltīt balvu vidusskolas absolventam, kas uzrādījis vislabākos rezultātus Valsts matemātikas olimpiādes 3 kārtās un Atklātajās matemātikas olimpiādēs kopvērtējumā par visiem mācību gadiem. Pēc ilga laika (1992.gadā balvu saņēma Daugavpils 12.vidusskolas 12.klases skolēns Andris Ambainis) šogad J.Kasakovska piemiņas balva par labākajiem sasniegumiem matemātikas olimpiādes no 5. līdz 12.klasei tika piešķirta Daugavpils 10.vidusskolas 12.klases skolēnam Denisam Dunaveckim. Otrajā vietā ir ierindojies Kristaps Čivkulis, tagad Rīgas 1.Valsts ģimnāzijas skolnieks, bet 9.klases pabeidzis Daugavpils Valsts ģimnāzijā. Arī trešās vietas laureāts ir mūsējais – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolnieks Dmitrijs Anisko. Ranga tabulu var apskatīt http://nms.lu.lv/skolenu-ranga-tabula-2014-15-m-g/

Kopumā Latvijas 42.atklātajā matemātikas olimpiādē 10 Daugavpils pilsētas skolu skolēni izcīnīja 5 pirmās vietas, 17 otrās vietas, 13 trešās vietas, kā arī 27 skolēni saņēma atzinības rakstus. Pirmās vietas ieguvēji – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 5.klases skolniece Jeļizaveta Sivačova (skolotāja Irēna Okseņuka) un 6.klases skolēns Maksims Ģermanovičs (skolotājas Irēna Okseņuka un Rita Hrapane), Daugavpils Vienības pamatskolas 5.klases skolniece Laura Jonāne (skolotāja Lilija Bužinska), Daugavpils 3.vidusskolas 8.klases skolniece Viktorija Vigule (skolotāja Žanna Majevska) un Daugavpils 10.vidusskolas 12.klases skolēns Deniss Dunaveckis (skolotāja Olga Vansoviča), kurš iekļauts Latvijas komandas sastāvā un piedalīsies Starptautiskajā matemātikas olimpiādē Taizemē. Daugavpils Saskaņas pamatskolas matemātikas skolotāja Aļesja Šapkova saņēma Latvijas Universitātes atzinības rakstu par skolēnu sagatavošanu olimpiādēm 2014./2015. mācību gadā.

Viens no pasākumiem, kas 2.–7.klašu skolēnus mudināja strādāt visa gada garumā, ir Jauno matemātiķu konkurss. Šī konkursa uzvarētāji tiek noteikti gada beigās, ņemot vērā visu piecu kārtu rezultātus. No mūsu pilsētas konkursā veiksmīgi startēja Saskaņas un Vienības pamatskolas skolēni, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils 3. un 17.vidusskolas skolēni. Risinātāju komandu pulkā 1.vietu ieguva Saskaņas pamatskolas komanda „Einšteini” (skolotāja Ludmila Uļinska) un Daugavpils 17.vidusskolas 5.klases matemātikas pulciņa komandas (skolotāja Lilija Puzāne), 2.vietu – Saskaņas pamatskolas komandas „Matemātikas ģēniji” un „Super matemātiķi” (skolotāja Ludmila Uļinska) un Daugavpils Centra vidusskolas „Riekstiņi” (skolotājas Svetlana Radionova un Olga Gadenova), 3.vietu – Daugavpils 3.vidusskolas komanda „NAND” (skolotāja Marija Matosova) un Daugavpils Centra vidusskolas skolēnu komanda „Cipariņa mazdēli” (skolotājas Elvīra Karavajeva un Natālija Gagarina), atzinības rakstu ieguva Daugavpils Vienības pamatskolas komanda „LDA” (skolotāja Lilija Bužinska). Individuālajā kopvērtējumā Daugavpils 3.vidusskolas 3 skolēni ieguva 3.vietu, 8 – atzinības rakstu (skolotāja Anna Stavicka).

Konkursā „Profesora Cipariņa klubs” šajā mācību gadā 1.vietu ieguva Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komanda „Trajektorija”, bet vēl 2 skolēni no skolas ieguva 2.vietu individuālajā kopvērtējumā (skolotāja Alina Magomedova)

Laureāti saņēma diplomus, medaļas un dāvanas.

Apsveicam skolēnus, viņu pedagogus un vecākus ar gūtajiem panākumiem!

Pateicamiem skolu administrācijām par iedvesmu un atbalsta sniegšanu pedagogiem darbā ar talantīgiem skolēniem!

Lai nākamais mācību gads nāk ar jauniem sasniegumiem! 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības  metodiķe

Jeļena Azareviča




Atpakaļ