Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-05-2015

Daugavpils Centra vidusskolas skolēni iepazīst Latvijas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbu


Šajā mācību gadā mūsu skolas 5.b klases skolēni kopā ar klases audzinātāju Innu Lobanovu vairākkārt tikās ar Daugavpils ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvjiem. Vēl septembrī skolēni devās mācību ekskursijā uz ugunsdzēsības un glābšanas dienesta iecirkni, kurā tikās ar pieredzes bagātiem ugunsdzēsējiem Vladimiru Filipovu un Oļegu Deņisovu. Viņi pastāstīja par savu darbu, iepazīstināja skolēnus ar mūsdienīgo tehniku un aprīkojumu, piedāvāja skolēniem ietērpties atbilstošā ekipējumā, kā arī atbildēja uz jautājumiem.

Projektu nedēļas laikā 5.b klase iepazinās ar ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vēsturi Latvijā un Daugavpilī. Viņi uzzināja, ka pirmoreiz šis dienests tika izveidots tieši Daugavpilī tālajā 1845.gadā, taču par dienesta dzimšanas dienu uzskata 1865.gada 17.maiju, kad Daugavpils ugunsdzēsēji devās uz Rīgu, lai glābtu no liesmām Vecrīgu. Februārī skolā viesojās ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Daugavpils nodaļas bijušais vadītājs Raimonds Margevičs un uzaicināja skolēnus uz dienesta 150 gadu jubilejas svinībām.

11.maijā 5.b klases skolēni un klases audzinātāja sveica Daugavpils ugunsdzēsējus un uzdāvināja viņiem savus zīmējumus, bet dažas dienas vēlāk – 14.maijā – piedalījās Latvijas ugunsdzēsības 150.gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā Vienības laukumā. Tajā skolēni guva neaizmirstamus iespaidus, vērojot dažādus paraugdemonstrējumus, parādi un kontaktējoties ar šīs profesijas pārstāvjiem. Varbūt tieši šo iespaidu ietekmē kāds no skolēniem nākotnē izvēlēsies ugunsdzēsēja profesiju. Mācību gada noslēgumā skolas Goda dienas svinīgajā pasākumā VUGD Latgales reģionālās nodaļas majors Edgars Kerubins un  biedrības ,,Latgales novadpētnieki” priekšsēdētājs Oļegs Deņisovs pateicās skolas administrācijai, klases audzinātājai un skolēniem par daudzkārtējo aktīvo sadarbību.

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ