Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-05-2015

Daugavpils Valsts ģimnāzijas mācību gada noslēguma pasākums


2015. gada 29.maijā plkst. 10.00 Latviešu kultūras centra zālē Daugavpils Valsts ģimnāzijas saime pulcēsies uz gadskārtējo Gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Par dažādiem sasniegumiem mācību gada laikā tiek apbalvoti audzēkņi, pedagogi, tehniskie darbinieki, vecāki, absolventi un skolas atbalstītāji. Visaugstākā nominācija ir "Gada ģimnāzists", šai nominācijai tiek izvirzīti audzēkņi, kuriem ir augstas sekmes mācībās, panākumi olimpiādēs, kuri ir talantīgi, aktīvi un daudzpusīgi. Šajā mācību gadā „Gada balva” tiks pasniegta 20 nominācijās.

Zināmā mērā katrs mācību gads ir līdzīgs iepriekšējam. Tiem ir savs ierastais ritms. Un tomēr katrs mācību gads mūsu atmiņā paliek ar kaut ko īpašu – cilvēkiem, notikumiem, sasniegumiem, jaunu ideju un ieceru īstenošanos, reizēm arī ar grūtībām un problēmām, kuras piedzīvotas un pārvarētas.

Šis mācību gads ģimnāzijas vēsturē ieies arī kā dziesmu svētku gads, divi ģimnāzijas kolektīvi - tautas deju kolektīvs „Leiļi” un jauktais koris ”Dveiņuva” - pārstāvēs skolu un pilsētu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Gan deju kolektīvam, gan korim pasākuma laikā  svinīgi tiks pasniegti kolektīvu karogi. Pasākuma laikā iecerēta arī jauktā kora vārda došanas ceremonija. „Dveiņuva” ir viens no Daugavpils latgaliskajiem nosaukumiem.

 Šis mācību gads ģimnāzijai ir bijis sekmīgs un radošs. Desmitais valsts ģimnāzijas statusā. Vai Raiņa aicinājums ģimnāzijas karogā „Mainies uz augšu” ir iedvesmojis mūs jauniem sasniegumiem un izaicinājumiem?

Pasākuma gaitā atskatīsimies uz šajā gadā paveikto, piedzīvoto un izjusto. Pasākumā piedalīsies Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes un Daugavpils pilsētas domes pārstāvji.

  Šī būs īpaša diena ģimnāzijas saimei.




Atpakaļ