Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-05-2015

Pasākums „Bērnu drošība uz ceļa” Daugavpils pilsētas 15. speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē


Drošības jautājumu apguvei pirmskolā ir svarīga nozīme, kuru nedrīkst pārvērtēt, jo no drošības noteikumu ievērošanas vai neievērošanas (gan no bērnu, gan no pieaugušo puses) vārdā tiešākajā nozīmē ir atkarīga cilvēka dzīve.

            Drošības jautājumu loks ir ļoti plašs, un drošība uz ceļa ir ļoti svarīga, it īpaši vasaras periodā, kad bērni daudz laika pavada ārā, svaigā gaisā, spēlējot kustību rotaļās.

            Bērnu drošības uz ceļa jautājumu apguves mērķis mūsu pirmskolā ir sekmēt audzēkņu pamatzināšanas par ceļu satiksmes drošības noteikumiem, veicinot atbildīgu rīcību savas un citu veselības un dzīvības saglabāšanai. Šīs pamatzināšanas iekļauj sevī šādus svarīgākos uzdevumus:

iepazīstināt ar ielas un ceļa sadalījumu (brauktuve, nomale, ietve);

iepazīstināt ar galvenajiem drošības noteikumiem uz ceļiem (luksofors, gājēju pāreja, krustojums);

apgūt jēdzienus „tuvu” un „tālu” ceļu satiksmē;

iepazīstināt ar dažādiem transportlīdzekļu veidiem (personīgie un sabiedriskie pasažieru transportlīdzekļi, avārijas un ārkārtas palīdzības transportlīdzekļi);

mācīt pareizi izvēlēties vietu rotaļām u.c.

            Lai šis darbs būtu interesants bērniem, mēs izmantojam dažādas aktivitātes. Tā š.g. 20.maijā mūsu iestādē viesojās Daugavpils pilsētas un rajona Ceļu policijas darbinieki. Bērniem pielāgotā veidā policistes formas tērpos stāstīja mūsu audzēkņiem par visiem iepriekšminētajiem jautājumiem. Lai bērniem nebūtu garlaicīgi, pasākuma daļu vadīja neparasti tēli: kaķis Runcis un bebrs Bruno. Zināšanu nostiprināšanai tika veiktas aizraujošas stafetes.

            Un kāda izprieca var būt bez dāvanām? Pasākuma nobeigumā visi bērni saņēma dāvanā atstarotājus un uzlīmes un katra grupa – galda spēli par drošību uz ceļiem. Pašās beigās notika fotografēšanās ar policistēm.

            Sakām liels paldies Ceļu policijas vadībai par lielisku dāvanu bērniem!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Nadīna Ļahoviča

t.65456296




Atpakaļ