Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-05-2015

Meistarklase „Pašu rokām darinātas rotaļlietas vasaras periodam”


Gatavojoties vasarai un jau laikus domājot par pasākumiem, kas veicinātu bērnu veselības nostiprināšanu, norūdīšanos un lietderīgu laika pavadīšanu aktīvās nodarbēs un fiziskās aktivitātēs ārā, Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē šī gada 15.maijā notika radoša meistarklase „Pašu rokām darinātas rotaļlietas vasaras periodam”’ Meistarklases laikā pirmsskolas izglītības sporta skolotāja T.Barkovska dalījās savā pieredzē ar kolēģiem sporta inventāra izgatavošanā, iepazīstināja ar dažādiem veidiem un paņēmieniem, kā no plastmasas pudelēm un tetrapakām var veidot dažādu inventāru sporta aktivitātēm.

            Mūsu iestādē galvenais uzsvars un pastiprināta uzmanība tiek veltīta bērnu veselībai, tās nostiprināšanai un dažādu atveseļojošu pasākumu veikšanai, jo aktīvs un veselīgs dzīvesveids ir labas pašsajūtas, laba garastāvokļa, veselības  un ikdienas sasniegumu pamats. Tieši tāpēc mūsu iestādes pedagogiem bija lieliska iespēja iepazīties un pašiem aktīvi darboties radošā meistarklasē, smelties idejas, kā no dažādiem netradicionāliem un otrreiz izmantojamiem materiāliem, pieliekot nedaudz savas  izdomas un radošas fantāzijas, pašu rokām var izgatavot bērniem  interesantu un košu inventāru aizraujošām  sportiskām aktivitātēm vasarā: stafetēm un spēlēm. Pedagogi padziļināti strādāja jaunu ideju meklēšanā, kā no netradicionāliem un daudzveidīgiem materiāliem, kā arī ikdienā sadzīvē lietojamus priekšmetus un lietas var pārvērst neatkārtojamos mākslas darbos. Tika organizēta arī pedagogu, vecāku un bērnu rokām darināto rotaļlietu izstāde, kurā varēja aplūkot  mūsu iestādes skolotāju un ģimeņu veikumu rotaļvides organizēšanai vasaras periodam.

Mūsu mērķis ir veidot  bērnos veselīga dzīvesveida pamatprincipus un veicināt to popularizēšanu, ikdienā vairāk izvēlēties fiziskās aktivitātes, norūdīšanās procedūras un šajā procesā izmantot dažāda veida košu, bērniem interesantu inventāru. Pedagogiem ir iespēju radoši strādāt un attīstīt sevi, meklēt dažādas jaunas un radošas idejas, lai pilnveidotu un savā darbā īstenotu inovatīvus paņēmienus un pieeju.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne

t.29504223




Atpakaļ