Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-05-2015

Latvijas Speciālās Olimpiādes sacensības „Cerību” futbolā Daugavpilī


Š.g. 13.maijā Daugavpils 1.speciālās pamatskolas stadionā norisinājās Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) organizētās futbola sacensības bērniem ar speciālām vajadzībām (ar garīgās attīstības traucējumiem) un ar invaliditāti. Sacensību organizatori kārtējo reizi bija Daugavpils 1.speciālā pamatskola un LSO. Šāda veida sacensības Daugavpilī tika organizētas jau sešpadsmito gadu, bet tieši šādas – „Cerību” futbolistiem ar invaliditāti – otro reizi.

Prieks, ka šāda veida sacensības neatstāja vienaldzīgus ne tikai dalībniekus – 7 komandas no dažādiem Latvijas novadiem. Tāpat sacensību atklāšanā labprāt piedalījās Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, Daugavpils pilsētas Domes deputāts Anatolijs Gržibovskis un pirmais Latvijas lāpnesis Eiropas Speciālās Olimpiādes vēsturē, policijas majors Andris Dudels, kura pienākums bija ienest un sargāt Olimpisko lāpu (kā to nosaka Pasaules Speciālās Olimpiādes harta).

Sacensības sākās ar pirmo simbolisko sitienu, kuru jau otro gadu pēc kārtas izpildīja deputāts A.Gržibovskis un Sveķu internātpamatskolas komandas dalībnieks Ārijs Bērziņš.

Sakarā ar to, ka turnīrs notika saskaņā ar Pasaules Speciālās Olimpiādes noteikumiem, sākumā tika novadītas pārbaudes spēles, lai noskaidrotu sportistu sagatavotības un prasmju līmeni. Pēc šīm spēlēm skolotāji-eksperti kopā ar tiesnešiem izveidoja divas divīzijas – „Zaļo” un „Dzelteno”, kurās komandas cīnījās par medaļām.

Sīvā cīņā ar pretinieku komandām Daugavpils 1.speciālās pamatskolas sportistiem izdevās uzvarēt savā divīzijā un iegūt zelta medaļas.

Visu komandu pārstāvji atzīmēja, ka ļoti labi tika galā ar saviem pienākumiem tiesnešu brigāde Igora Dančonoka, Rimanta Ņikitina un Modra Stepāna sastāvā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 1.speciālās pamatskolas

sporta skolotājs,

sacensību galvenais tiesnesis

Aleksejs Mirkins




Atpakaļ