Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-05-2015

Atklātajam angļu valodas konkursam „Mēs – Eiropā” – 10 gadu jubileja!


9.maijs ir apvienotās Eiropas diena. Visā Eiropā, mūsu valstī, kā arī skolā notiek dažādi svinīgi un informatīvi Eiropas dienas pasākumi.

Jau desmit gadus Daugavpils 15.vidusskolas angļu valodas sekcijas skolotājas šajā dienā organizē konkursu pilsētas 10.klašu skolēniem „Mēs – Eiropā!” Šogad konkursā piedalījās 9.vidusskolas, 10.vidusskolas, 12.vidusskolas,13.vidusskolas, 17.vidusskolas, Valsts ģimnāzijas, Centra vidusskolas, Krievu vidusskolas-liceja komandas.

Ņemot vērā skolas tradīciju, skolēni konkursā varēja ne tikai pārbaudīt savas valodas zināšanas, bet arī nedaudz izklaidēties mācību gada nogalē. Savukārt skolotāji, kuri pavadīja savus audzēkņus uz konkursu, varēja ne tikai just līdzi saviem bērniem, bet arī atpūsties, parunāt ar saviem kolēģiem, apspriest mācību gada rezultātus un plānus vasarai.

Konkursa organizatores bija parūpējušās, lai piedāvātās aktivitātes dotu iespēju pilnveidot angļu valodas zināšanas un vienlaikus skartu tēmas, kas izraisa interesi mūsdienu skolēnos. Uzdevumu tēmas bija  aktuālas jaunajai paaudzei – sports un Eiropas ievērojamākie sportisti, mūzika, kino, kā arī izgudrojumi, bez kuriem 21.gadsimta ikdiena nav iedomājama. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz īpaši veiksmīgi noritēja konkurss, kurš bija veltīts slaveniem Eiropas mūziķiem.

Sīvā cīņā uzvarēja un pirmo vietu ieguva Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komanda, otro vietu ieguva jaunieši no 12.vidusskolas, vairāku skolu pārstāvji ar vienādu punktu skaitu dalīja trešo vietu. Tās bija Valsts ģimnāzija, 13.vidusskola un 10.vidusskola. Apsveicam visus uzvarētājus un pateicamies pārējiem dalībniekiem par piedalīšanos!

Īpaši gribam pateikties par regulāru atbalstu un sadarbību pasākuma organizēšanā pilsētas angļu valodas skolotāju MA vadītājai Ilonai Ustinovai!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 15.vidusskolas

direktora vietniece izglītības jomā,

angļu valodas skolotāja

Ludmila Iļiško




Atpakaļ