Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-05-2015

Doties tālāk un sasniegt vairāk (VIDEO)


Š.g. 12.maijā tika sumināti mūsu pilsētas izcilākie skolēni – 2014./2015.mācību gada starptautisko, valsts un novada olimpiāžu, konkursu un sporta pasākumu laureāti, savukārt 13.maijā Daugavpils pilsētas domē tika godināti skolotāji, kuru darbs ir sekmējis skolēnu panākumus, kuri ļāvuši izskanēt Daugavpils pilsētas vārdam novadā, valstī un pasaulē. Skolēnu sasniegumi šogad ir arī dāvana pilsētai tās 740.jubilejā, un šīs dāvanas sagatavošanā pedagogi ir ieguldījuši gan zināšanas un pacietību, gan radošo dzirksti un lielu mīlestību. 

Atklājot pasākumu, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pateicās skolotājiem par atbildīgo, profesionālo un nesavtīgo darbu visa mācību gada garumā, kas palīdzējis skolēniem gūt tik daudzas uzvaras.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis sveica skolotājus un pauda gandarījumu par 2014./2015.mācību gada sasniegumiem, uzsverot, ka talantīgi skolēni var būt tikai talantīgiem skolotājiem.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Goda rakstus saņēma 63 skolotāji, kuru vadībā skolēni ir ieguvuši godalgotas vietas mācību priekšmetu novada, valsts un starptautiskajās olimpiādēs un konkursos, veiksmīgi startējuši zinātniskajās konferencēs, debašu turnīros un publiskās runas konkursos. Skolotājam gandarījumu un prieku sagādā skolēnu panākumi, jo tie ir arī pedagoga sasniegums. Daudzi no pedagogiem līdz nozīmīgām uzvarām ir aizveduši vairākus savus audzēkņus.

Mūsu pilsētas skolēni ir ne tikai izcili dažādu zinātņu pavēlnieki – viņi ir talantīgi arī radošajās izpausmēs. Visu mācību gadu skolēnu talanti priecē skatītājus un klausītājus skolās, pilsētā, novados un valstī. Šobrīd finiša taisnē ir iegājusi gatavošanās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, tomēr uzvarētājus mēs uzzināsim tikai pēc 12.jūlija un sumināsim rudenī. Šodien mēs godināsim 6 pedagogus, kuru audzēkņi jau ir kļuvuši par labākajiem radošajā jomā.

Mūsu skolēni ir arī sportiski – šajā mācību gadā ir izcīnītas daudzas uzvaras sporta laukumos un zālēs, krosa trasēs. Šogad mūsu skolēnu sporta veidi ir vieglatlētika, biatlons, basketbols, volejbols un futbols un par sasniegumiem šājās jomās tiek apbalvoti 8 skolotāji.

Pasākumā tika godināti 77 Daugavpils skolotāji, kuri iedvesmojuši savus skolēnus un audzēkņus uzvarēt mācību priekšmetu olimpiādēs, dažādos konkursos un sacensībās, kuru darba rezultāts ir pamanīts un novērtēts skolā, pilsētā, novadā, valstī, pasaulē. Visa mācību gada garumā gan skolēni, gan skolotāji saņēma atbalstu no skolas administrācijas un ar Pateicības rakstu par ieguldījumu iestādes skolēnu un skolotāju motivēšanā iesaistīties zinātniskajā un pētnieciskajā darbībā un atbalstu valsts un novada olimpiāžu organizēšanā tika apbalvots 21 direktoru vietnieks izglītības jomā.

Par muzikālajiem sveicieniem pasākumā parūpējās Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes Mūzikas katedras pedagogi un studenti: Madara Ivane, Gļebs Beļajevs, Vilnis Varsegovs, Ruslans Margevičs, Baiba Stivriņa, Jūlija Baņkova, Anna Grigorjeva, Stanislavs Kozlovskis, Sergejs Bratusevs un Olga Čapule.

Katra skolotāja sapnis ir redzēt savu skolēnu ejam tālāk un sasniedzam vairāk par sevi pašu. Lai arī turpmāk mūsu skolēnu zināšanas, sportiskais spars un muzikālās prasmes sniedz gandarījumu pašiem un iepriecina pedagogus!

 GALERIJA

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434

 

 

 




Atpakaļ