Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-09-2011

Projekts vidusskolēniem attīstīs uzņēmību un karjeras vadības prasmes


Biedrība ,,Izglītības un inovāciju attīstības centrs” no šī gada 1. septembra līdz 17.novembrim realizē projektu jauniešiem ,,Iepazīsties, izvēlies un veido savu karjeru pats!”, kas tiek finansēts no valsts budžeta līdzekļiem ,,Projektu konkursa ,,Inovāciju īstenošanai izglītībā“” ietvaros. Projekts tiek realizēts Daugavpilī.

 

            Projekts paredz veicināt inovāciju īstenošanu izglītībā; jauniešu radošumu, iniciatīvu, uzņēmību un iespēju dažādību pārejai no izglītības uz darba dzīvi, īpaši karjeras vadības prasmju attīstību; veidot saikni starp mācībām, reālo pieredzi uzņēmumos un nākotnes plāniem.

 

            Projektā jauniešiem tiek paredzēts lekciju kurss, ko vadīs IT speciālists, karjeras konsultants un uzņēmēji. Sadarbībā ar karjeras konsultantu, IT speciālistu, uzņēmumu pārstāvjiem un darba grupu vadītājiem jaunieši iepazīs vietējā darba tirgus specifiku, uzzinās par aktualitātēm informācijas tehnoloģiju pasaulē, lai varētu veiksmīgi sagatavoties, piedalīties mācību izpētes ekskursijās pilsētas un novada uzņēmumos. Jaunieši iepazīs mūsdienās aktuālākās profesijas un patstāvīgi meklēs nepieciešamo informāciju prezentāciju sagatavošanai par karjeras veidošanas iespējām izvēlētajos novada uzņēmumos.

 

            Projekta pasākumā-diskusijā jaunieši demonstrēs savas karjeras vadības prasmes uzņēmumu pārstāvjiem, tiksies gan ar projektā iesaistītajiem jauniešiem, gan pieaicinātajiem Daugavpils pilsētas un novada skolu deleģētiem jauniešiem, karjeras konsultantiem, skolu pārstāvjiem, demonstrējot prezentācijas par perspektīvākajām iepazītajām profesijām novada uzņēmumos, kas ļaus veidot veiksmīgu ilgtspējīgu karjeru tajos. Jaunieši aicinās klātesošos uz radošu diskusiju un konstruktīvu dialogu tālākai sadarbībai ar uzņēmējiem karjeras veiksmīgai veidošanai. Izglītības iestāžu deleģētie jaunieši, kas piedalīsies noslēguma pasākumā-diskusijā, tiks aicināti iepazīstināt un izplatīt vienaudžiem pasākumā iegūtos prezentāciju materiālus arī savās izglītības iestādēs.

 

            Jaunieši, kas vēlas gūt neatsveramu pieredzi, darbojoties šajā projektā, iegūt jaunus draugus, domubiedrus, attīstīt komunikatīvās prasmes un vēlmi pašiem veidot savu karjeru, aicinām iesaistīties projektā, aizpildot pieteikuma anketu līdz 19.09.2011!

 

Plašākai informācijai : Inga Baltace, e-pasts: ingabaltace@inbox.lv




Atpakaļ