Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

30-04-2015

Daugavpils 10. vidusskolas skolnieks uzvarēja konkursā „Mūsu 4. maija deklarācija”


Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25. gadadienu, Ministru kabinetā 29. aprīlī notika atceres pasākums par vēsturiskajiem 1990. gada notikumiem un apbalvoti video konkursa „Mūsu 4. maija deklarācija” uzvarētāji.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma 29. aprīlī sveica video konkursa "Mūsu 4.maija deklarācija" uzvarētājus - skolēnus no Daugavpils 10. vidusskolas un Jelgavas 4.vidusskolas.  Viens no labāko video autoriem ir Daugavpils 10. vidusskolas 9a. klases skolnieks Jegors Zeļenkovs. Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī 10. vidusskolas direktore Valija Salna.

Konkursam tika iesūtīti 20 no jauniešu skatupunkta vēstures noteikumu skaidrojoši video no Rīgas, Liepājas, Cēsu, Madonas, Jūrmalas un citu pilsētu skolām. Uzvarētāju video 4. maijā tiks demonstrēti uz lielā ekrāna pie Brīvības pieminekļa plkst. 17.30 un 20.15.

Konkursu izsludināja Valsts kanceleja un Valsts izglītības satura centrs (VISC). Skolēnus un studējošos aicināja  veidot video par 1990. gada 4. maijā pieņemto Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas deklarāciju, tās vēstījumiem un nozīmi mūsdienu sabiedrībai.




Atpakaļ