Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-09-2011

Sambo un džudo


Pēc vasaras pārtraukuma treniņus atsācis sambo un džudo centrs „Singitaj”. Pēc treniņnometnēm Tverā un Alūksnē, aizvadītas arī pirmās sacensības.

 

Jauniešu festivāla „Artišoks” ietvaros „Singitaj”, „Musashi” un „Jitae” centru pārstāvji kopā ar uzaicinātajiem viesiem priecēja sanākušo publiku ar dažādiem sparingiem un paraugdemonstrējumiem.

 

4. septembrī cīkstoņi devās uz Vsevoloda Zeļonija skolu, kur tika aizvadīts Latvijas čempionāts sambo jauniešu konkurencē 1993.-1995. gadā dzimušajiem (arī 1996.-1997. gadā dzimušie). Šīs bija vienas no atlases sacensībām dalībai pasaules junioru čempionātā, kas oktobra vidū norisināsies Rīgā.

 

Mūsu pilsētu pārstāvēja tikai Dmitrijs Anisko (treneris Teodors Bikovskis), kurš cīnījās svara kategorijā līdz 75 kilogramiem. Četrās cīņās tika izcīnītas divas uzvaras, bet divas reizes nācās piekāpties. Noslēguma tabulā ieņemta trešā vieta.

 

No 10. līdz 11. septembrim „Singitaj” audzēkņi piedalījās tradicionālajā starptautiskajā džudo turnīrā Igaunijas pilsētā Narvā. Kopumā startēja seši Daugavpils sportisti, kuri cīnījās ar igauņiem, somiem un krieviem.

 

Anisko šoreiz, svara pārkāpuma dēļ (tikai viens kilograms), nevarēja startēt sev ierastēja svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, bet gan līdz 81. Četros cīniņos viņam divas uzvaras, kas deva piekto vietu. Piektā vieta arī 2002. gadā dzimušajam Andrim Maļinam.

 

Labi klājās mūsu meitenēm. Jūlija Stankeviča savā svara kategorijā uzvarēja pārliecinoši, bet viņas panākumu atkārtoja arī Darja Kitele. Abas dzimušas 1999. gadā.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ