Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

27-04-2015

Aicinām apmeklēt Vislatvijas sporta un prāta spēļu “ZZ Čempionāts” pusfinālu Daugavpilī


Aicinām mediju pārstāvjus uz vērienīgāko Vislatvijas skolēnu sporta un prāta spēļu “ZZ Čempionāts” pirmo pusfinālu, kas notiks otrdien, 28.aprīlī Daugavpils Olimpiskajā centrā, Stadiona ielā 1, Daugavpilī. Tajā teju 100 labākās pirmo atlases posmu izturējušās  komandas sacentīsies veiklībā, sportiskajā izturībā, erudīcijā un komandas saliedētībā, lai iegūtu ceļazīmi uz čempionāta lielo finālu, kas šogad norisināsies 30.maijā Jūrmalā un kurā piedalīsies gandrīz 6000 skolēni no visas Latvijas.

 

Latgales pusfināla aktivitātes Daugavpilī norisināsies no plkst. 10:00 līdz 22:00 un, tāpat kā citos “ZZ Čempionāta” pusfinālos, tās tiks sadalītas pa trim klašu grupām: 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klasēm. Pusfinālā visas dienas garumā klašu grupām būs jāsacenšas dažādos pārbaudījumos, pierādot gan savu fizisko spēku un sagatavotību, gan aso prātu, gan spēju darboties komandā un būt saliedētiem.

 

Mediju pārstāvji tiek aicināti apmeklēt “ZZ Čempionāta” pusfināla norisi Daugavpilī jebkurā sev piemērotā laikā. Jūsu ērtībai sniedzam informāciju par tā galvenajiem notikumiem:

 

10.00-10.15: Sacensību atklāšana, pasākuma atbalstītāju “Zelta Zivtiņas” zīmola vadītājas Lienes Krištobanes, Daugavpils pilsētas domes pirmā vietnieka Jāņa Dukšinska, Daugavpils izglītības pārvaldes sporta metodiķa Oskara Laurena uzrunas,

10.40-13.30: Sacensības 4.-5.klašu grupas komandām,

14.00-14.20: Labāko 4.-5. klašu grupas komandu apbalvošana, Daugavpils izglītības pārvaldes un “Zelta Zivtiņas” pārstāvju uzrunas

14.20-17.30: Sacensības 6.-8.klašu grupas komandām,

18.00-18.15: Labāko 6.-8. klašu grupas komandu apbalvošana, Daugavpils izglītības pārvaldes un “Zelta Zivtiņas” pārstāvju uzrunas

18.15-21.25: Sacensības 9.-12.klašu grupas komandām,

21.25-22.00: Labāko 9.-12. klašu grupas komandu apbalvošana.

 

Ierodoties pusfināla norises vietā, lūdzam uzmeklēt vai sazināties ar Aļonu Ivanovu, “ZZ Čempionāta” vadītāju (tel. 29828199).

 

Lai nokļūtu “ZZ Čempionāta” pusfinālā un gandrīz 100 komandu konkurencē sacenstos par iespēju tikt pārstāvēties čempionāta finālā, skolēniem līdz 9. aprīlim bija jāiesniedz mājas darbs par tēmu “Mana novada dārgumi”, izveidojot divu minūšu garu video, kurš parāda kādu vietu vai objektu savā novadā, pilsētā vai ciematā, apvijot to ar skolēnu pašu izdomātu stāstu vai atjaunojot kādu jau zināmu teiku. Konkursa žūrija izvērtēja visus iesūtītos mājas darbus un noteica labākās komandas katrā reģionā. Latgales pusfinālistu saraksts ir pieejams šeit.

 

“ZZ Čempionātu” jau devīto gadu pēc kārtas rīko sarunu karte “Zelta Zivtiņa” sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis” ar mērķi popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī veicināt tādas vērtības kā savstarpējā cieņa, saliedētība un komandas gars. Tas notiek skolēnu pavasara semestra laikā un tradicionāli sastāv no trīs posmiem – pieteikšanās un mājas darba izpilde, pusfināli piecās Latvijas pilsētās (28.aprīlī Daugavpilī, 30. aprīlī Jelgavā, 6. maijā Rīgā, 8. maijā Madonā un 12. maijā Kuldīgā) un lielais fināls, kas šogad notiks Jūrmalā, 30.maijā.

 

Pirmo reizi “ZZ Čempionāta” vēsturē fināls norisināsies Jūrmalā 30. maijā, aptverot gan Dzintaru pludmales zonu, gan Dzintaru mežaparku. Tajā gandrīz 200 labākās klases jeb 6000 skolēnu sacentīsies par vienotākās, radošākās un sportiskākās klases titulu un lieliskām balvām no projekta organizatoriem un atbalstītājiem. Pirmās vietas ieguvēji dosies aizraujošā ārzemju ceļojumā uz Itāliju, otrās vietas ieguvēji balvās saņems modernus “Huawei” P8 Lite viedtelefonus visai klasei, bet komanda, kas ierindosies godalgotajā trešajā vietā, piedzīvos ekstrēmu pārgājienu pa Latviju.

 

Tāpat kā pērn, arī šī gada “ZZ Čempionāts” ģenerālsponsors ir viens no pasaules vadošajiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums “Huawei Technologies”. “ZZ Čempionātu” atbalsta “Tele2”, Izglītības un zinātnes ministrija, Tautas Sporta federācija, Latvijas Sporta federāciju padome, Jūrmalas dome, Latvijas Televīzija, “JCDecaux”, "Sīrups", “inbox.lv”, “Pilseta24.lv”, “Pieci.lv”, apdrošināšanas sabiedrība “ERGO”, “MCĀbols”, “Narvesen”, kā arī Daugavpils dome, Jelgavas dome, Kuldīgas dome un Madonas dome.

 

 

Papildu informācija:

Kristīne Rasnača, “ZZ Čempionāts” komunikācijas konsultante

+371 26896879, kristine@avantis.lv

 

Kontaktpersona pusfināla norises vietā:

Aļona Ivanova, “ZZ Čempionāta” vadītāja

+371 29828199




Atpakaļ