Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

24-04-2015

Eiropas karatē čempionāts Daugavpilī sapulcināja 28 valstu sportistus


18. un 19. aprīlī pirmo reizi Daugavpilī norisinājās 5. SKDUN Eiropas čempionāts karatē. Par godalgām cīnījas 862 sportisti no 28 Eiropas valstīm. Starp tiem bija arī Latvijas un Daugavpils karatisti.

Sacensību pirmajā dienā notika sacensības kata, kur sportistiem bija jādemonstrē sava tehniskā meistarība, savukārt otrajā dienā bija iespēja vērot divcīņas jeb kumite. Starp dalībniekiem bija dažāda vecuma Daugavpils karatisti, kuri bija starp 106 Latvijas pārstāvjiem šajā čempionātā.

Daugavpili pārstāvēja „Sochin” un „Daugavpils karatē skolas” audzēkņi. Daugavpils Karatē skolai izdevās iegūt piecas pirmās vietas un vienu trešo vietu. Par čempioniem kumite pieaugušajiem kļuva Ksenija Gaujeniete un Vladimirs Petrovs. Kadetu grupā uzvaras Solvitai Kareņikai un Jelizavetei Zalivanskihai (kata), starp senioriem bronza Genādijam Artamonovam. Kata grupā 12-13 gadus veciem bērniem pirmā vieta Artjomam Meļihovam.

„Sochin” karate kluba pārstāvji varēja palepoties ar septiņām godalgām. Otro vietu ieguva Deniss Kuranovs, bet trešās vietas Evai Eltermanei, Arnoldam Samijlovskim, Dmitrijam Važeņinam, Sergejam Pauliņam, Alisai Ivaņko, Anastasijai Vasiļjevai.

Daugavpils tiesības rīkot Eiropas čempionātu ieguva, pateicoties lieliski veiktam organizatoriskajam darbam. Uz čempionāta rīkošanu pretendēja arī Beļģija un Vācija, taču tieši Daugavpils sagatavotā prezentācija bija pārliecinošākā no visām. SKDUN federācija sevī apvieno 80 pasaules valstis un tās galvenā mītne atrodas Ungārijā.

Čempionātu klātienē apmeklēja arī federācijas galva Aurela Patru, kurš augsti novērtēja aizvadīto čempionātu Daugavpilī!

Sacensību organizētāji izsaka milzīgu pateicību Daugavpils domei, Daugavpils Sporta pārvaldei un Daugavpils Olimpiskajam centram. Īpašu pateicību sacensību galvenais organizētājs Sergejs Ivaņko izteica saviem galvenajiem palīgiem: Olgai Tajevskai, Tatjanai Kiškelei un Jūlijai Kartofelinai.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ