Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-09-2011

Sporta ziņas


„Daugavai” sāpīgs zaudējums galotnē (12.09)

 

Latvijas futbola Virslīgas turnīrā ļoti sāpīgu zaudējumu piedzīvojusi Daugavpils „Daugava”, kas viesos ar 1:2 piekāpās „Ventspilij”.

 

Abas komandas pirms tikšanās atradās turnīra tabulas vadošajās pozīcijās, bet ventspilniekiem bija vairākas spēles rezervē, tādēļ īpaši svarīgi bija neļaut pretiniekam uzvarēt. Diskvalifikāciju dēļ mūsējiem sestdien nācās iztikt bez uzreiz četriem pamatsastāva vīriem.

 

Iespējams tieši tādēļ, daugavpilieši spēlēja ļoti piesardzīgi, galveno uzmanību koncentrējot savu vārtu drošībai. Viens labs moments gan tika izveidots, bet Ēriks Kokins neprata ieraidīt bumbu tukšos vārtos. Lai arī „Ventspils” krietni vairāk kontrolēja bumbu, pie Jevgēņija Ņerugala vārtiem viņi neizveidoja praktiski neko.

 

Rezultāts tika atklāts otrā puslaika sākumā, kad vienā no pretuzbrukumiem viens pret vienu ar Ņerugalu izrāvās Vadims Jančuks, savu iespēju izmantojot. Ātri vien „Daugava” atjaunoja līdzsvaru, kad precīzs sitiens no diezgan asa leņķa padevās Valērijam Afanasjevam. Kad līdz cīņas noslēgumam bija atlikušas vairs tikai desmit minūtes, rupju kļūdu pie saviem vārtiem atļāvās mūsu krievu aizsargs Jurijs Kotjukovs, vienkāršā situācijā uzdāvinot bumbu mājiniekiem. Šādu dāvanu pretinieks izmantoja, uzstādot galarezultātu 2:1.

 

 

Spīdveja sezonai pielikts punkts (12.09)

 

Svētdien pēdējās sezonas sacensībās spīdvejā par „Latvijas Dzelzceļa kausa” ieguvējiem kļuva Polijas brāļi Pjotrs un Pžemislavs Pavļickis, apsteidzot Daugavpils duetu Andžejs Ļebedevs/Kjasts Podžuks.

 

 

Svētdienas pēcpusdienā spīdveja trekā tika aizvadītas pēdējās sezonas sacensības Daugavpilī – „Latvijas Dzelzceļa kauss” pāriem. Uz starta stājās seši dueti – trīs no Latvijas, viens no Čehijas un divi no Polijas. Uzreiz jāsaka, ka viens no poļu pāriem bija internacionāls, jo kopā ar Pāvelu Staseku brauca krievs Aleksejs Harčenko. Viņš sacensības tā arī nepabeidza, jo vienā no braucieniem krita, laužot atslēgas kaulu.

 

Par uzvaru cīnījās divi pāri – brāļi Pavļicki un Podžuks ar Ļebedevu. Tieši šie četri braucēji tikās savā starpā 15. braucienā. Lai kā centās Podžuks, viņam talantīgos poļu braucējus apsteigt tā arī neizdevās, tādēļ beigās latviešiem jāsamierinās ar otro vietu. Trešie šoreiz čehi Zdeneks Simota un Vaclavs Miliks, kuri par vienu punktu apsteidza Vjačeslavu Girucki ar Jevgēņiju Karavacki. Dalītā piektajā vietā Staseks ar Harčenko un Maksims Bogdanovs ar Ivanu Pļešakovu.

 

Gaidīsim nākamo sezonu!

 

 

„BFC Daugava” izglābj punktu Rēzeknē (12.09)

 

Latvijas 1. futbola līgā pie viena punkta izdevies tikt „BFC Daugavai”, kas izbraukumā prata nospēlēt 1:1 ar „Rēzeknes BJSS”.

 

Rēzeknieši, kuri vēl iepriekšējā sezonā spēlēja Virslīgā, šogad zaudējuši vairākus pamatsastāva spēlētājus, tādēļ nav nekāds pārsteigums, ka komandai klājas grūti. Daugavpilieši sezonas garumā demonstrējuši pārliecinošāku sniegumu, taču tieši pretinieki 78. minūtē izvirzījās vadībā. Par laimi, jau pēc piecām minūtēm mūsu komandas viens no labākajiem futbolistiem Ričards Raščevskis panāca izlīdzinājumu – 1:1.

 

Turnīra tabulā pēc 18. kārtām „BFC Daugava” ieņem septīto vietu 13 komandu konkurencē.

 

 

Svarcēlājam Žerebkovam devītā vieta Eiropā (12.09)

 

Tikai 17 gadus vecais Daugavpils svarcēlājs Artjoms Žerebkovs veiksmīgi nostartējis Eiropas U-23 čempionātā, ieņemot devīto vietu.

 

Artjoms ir viens no pēdējo gadu pazīstamākajiem Daugavpils svarcēlājiem. Divus gadus iepriekš viņš Eiropas jaunatnes čempionātā ieņēma trešo vietu, bet iepriekšējā gadā ieguva sudrabu Eiropas U-17 čempionātā. Šogad viņš pirmo reizi izmēģināja spēkus U-23 čempionātā, kas norisinās Rumānijas pilsētā Bukarestē.

 

Startējot svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, 11 dalībnieku konkurencē viņš ieguva 9. vietu, kas nav slikts sasniegums. Raušanā viņš pacēla 110 kilogramus, bet grūšanā 135, summā sasniedzot 245 kilogramus. Salīdzinājumam, iepriekšējā gadā Eiropas U-17 čempionātā viņš pacēla summā 229 kilogramus. Labākie šī Eiropas čempionāta svarcēlāji cēla 270 un vairāk.

 

Vēl Daugavpili Bukarestē pārstāvēs Vadims Sļesarjovs.

 

 

Daugavpils svarcēlājiem Latvijas kauss (12.09)

 

Ogrē nedēļas nogalē sapulcējās teju visi labākie Latvijas svarcēlāji, lai cīnītos par Latvijas kausu individuālajā un komandu ieskaitē. Panākumi mūsējiem vairāk nekā labi.

 

Septiņu komandu konkurencē daugavpilieši ieņēma pirmo vietu. Individuāli izcēlās vairāki mūsu pārstāvji.

 

Par sacensību uzvarētējiem kļuva Vadims Kņaževs (svara kategorija līdz 77 kg) un Marks Jakovļevs (85 kg). Otrās vietas Dmitrijam Žerebkovam (56 kg), Vadimam Koževņikovam (77 kg), Nikolajam Kņaževam (85kg), bet trešās vietas Ivanam Koževņikovam (94 kg) un Ērikam Kļavinskim (69 kg).

 

 

Jurkevičam dubultuzvara Jūrmalā (12.09)

 

Jūrmalā nedēļas nogalē norisinājās skriešanas sacensības „BalticMiles”, kurās sportistiem pēc izvēlēs bija jāveic piecu, desmit kilometru vai pusmaratona distanci. Par savu labo sportisko formu atgādināja Dmitrijs Jurkevičs, kurš uzvarēja gan piecos, gan desmit kilometros.

 

Vēl jāizceļ arī mūsu triatlonistu sasniegumus piecos kilometros. Ceturtā vieta Oļegam Andrejevam, piektā – Andrejam Domaņinam, desmitā – Aivaram Uzulam (40+ grupā viņam pirmais rezultāts), Aleksandram Ziļam 23. vieta, bet vienu vietu zemāk Anatolijs Levša, kurš 50+ grupā pirmais. Šajā pašā grupā trešais Antons Karkins, bet Vladimirs Jermaļonoks bija ceturtais. Triatlona centrs „Jaunība” piecu kilometru distancē komandu ieskaitē ieņēma pirmo vietu!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ