Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-04-2015

Basketbolistes patīkami pārsteidz un sezonu noslēdz 3. vietā


Par patīkamu pārsteigumu Jaunajā Sieviešu basketbola līgā parūpējās Daugavpils Universitātes basketbolistes, kuras „Final Four” turnīrā ieņēma trešo vietu!

DU basketbolistes pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē tika finālturnīrā, kur par godalgām cīnījās četras labākās turnīra komandas. Pusfinālā daugavpilietēm pretī stājās galvenās favorītes Ventspils spēlētājas. Metot ar ļoti sliktu procentu, mūsu meitenes nespēja pabojāt favorītēm nervus un zaudēja ar 49:65.

Otrajā pusfinālā Valmieras basketbolistes pēdējās minūtēs pamanījās izsēt drošu pārsvaru pār „Filter” un negaidīti zaudēja pretiniecēm ar 57:59. Vēlāk „Filter” pārsteidza vēlreiz (komandas sastāvā spēlēja Daugavpils basketbola audzēkne Inga Borodavko), finālā pārspējot Ventspili – 51:37.

DU meitenes spēlē par 3. vietu tikās ar Valmieru, kurai visās līdzšinējās spēlēs piekāpās. Komandas galvenais treneris Nikolajs Romaņenko pastāstīja, ka spēle nebija no tām kvalitatīvākajām, jo galvenais bija izcīnīt uzvaru. Šī iemesla dēļ abas komandas daudz meta garām, bet izšķirošajos brīžos labākas bija daugavpilietes! Izšķirošo grozu, pārķerot bumbu divas minūtes pirms spēles beigām, guva Jana Volcīte, kura studē mūsu universitātē, bet pati nāk no Valmieras puses!

DU basketbolistes uzvarēja šajā spēlē ar 53:51 un ieguva bronzas medaļas! Bronzas finālā 19 punktus guva Santa Baltace, kura aizvadīja lielisku maču. 11 punkti Laurai Gribustei, ar septiņiem punktiem palīdzēja Olga Lakomko un Jana Volcīte, piecus guva Tatjana Savicka, bet četrus Jūlija Komļeva!

Apsveicam komandu un galveno treneri Nikolaju Romaņenko!




Atpakaļ