Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

09-09-2011

Svētdien Daugavpilī atgriežas spīdvejs


Svētdien plkst. 16:00 Daugavpils spīdveja trekā norisināsies „Latvijas Dzelzceļa” kauss spīdvejā pāru sacensībās. Starp dalībniekiem būs trīs Latvijas, divi Polijas un viens Čehijas pāris.

 

„Latvijas Dzelzceļa kauss” būs pirmās sacensības pēc augustā notikušā Latvijas atklātā spīdveja čempionāta. Dalībnieku sastāvs nolasīts visnotaļ labs, jo uz Daugapvils treka izies ne tikai labākie pašmāju braucēju, bet arī ļoti spēcīgi poļu juniori un čehi.

 

Daugavpils „Lokomotīve” tiks pārstāvēta ar trīs komandām. Galveno favorītu lomā būs Kjasts Podžuks pārī ar Andžeju Ļebedevu (Lokomotīve-1), kuri veiksmīgi nostartēja Eiropas pāru čempionāta atlasē, tiekot finālā. Lokomotīves otrajā komandā brauks Vjačeslavs Giruckis un Jevgēņijs Karavackis, bet trešajā komandā Maksims Bogdanovs ar Ivanu Pļešakovu.

 

Galvenie mūsu braucēji konkurenti varētu būt Pilas „Polonia” brāļi Pavļicki – Pžemislavs un Pjotrs. Talantīgie poļu juniori šosezon bijuši labākie braucēji visā Polijas 2. spīdveja līgā. 16 gadīgajam Pjotram Pavļickim tā ir pirmā profesionālā sezona, bet 20 gadus vecais Pžemislavs jau paspējis kļūt par Eiropas junioru čempionu, kā arī piedalījies pasaules junioru čempionāta finālā (arī šogad). Viņa kontā arī pasaules un Eiropas juniora čempiona titulu Polijas izlases sastāvā.

 

Spēcīgs jauno braucēju duets būs arī Vroclavas „Sparta”. Pāvels Maļitovskis un Patriks Kocjemba šosezon diezgan daudz braukuši Polijas Ekstralīgā, sasniedzot diezgan labus rezultātus. Abi ir starp labākajiem jaunajiem valsts spīdvejistiem.

 

Konkurenci daugavpiliešiem sastādīs arī Čehijas kluba „Olimp” braucēji ar šīs valsts izlases dalībniekiem Mateju Kusu un Zdeneku Simotu ierindā.

 

Kopumā tiks aizvadīti 15 braucieni. Sākums plkst. 16:00.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ