Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

23-03-2015

Daugavpils frisbijisti iegūst 2. vietu Lietuvas čempionātā


Sestdien un svētdien Lietuvas pilsētā Marijampolē norisinājās Lietuvas atklātais čempionāts frisbijā iekštelpās. Tajā Daugavpils Universitātes komanda ieņēma otro vietu.

Daugavpils Universitātes komanda pirmo reizi piedalījās Lietuvas čempionātā, kurā startēja jauktajā grupā (laukumā pieci spēlētāji, vismaz 2 meitenes). DU turnīrā tika izsēta ar ceturto numuru, tiekot vienā grupā ar pagājušā gada čempioni „Bubblicious”, „Kossmix” un „Žalieji Velniai”.

Grupas spēlēs daugavpilieši pārliecinoši tika galā ar „Žalieji Velniai”, kā arī uzvarēja „Bubblicious”, taču ļoti spraigā spēlē atzina „Kossmix” pārākumu. Otrajā apakšgrupā uzvaru izcīnīja Ventspils komanda PSL, apsteidzot „Vorai” un „Salaspils Juniors”.

Otrā sacensību diena iesākās ar ceturtdaļfinālu pret „Salaspils Junioriem”. Spēles sākums labāks bija pretiniekiem, tomēr beigu daļā DU atspēlējās un tika pie uzvaras! Ceturtdaļfinālā par pārsteigumu parūpējās „Bubblicious”, kas pieveica „Vorai”.

DU pusfinālā tikās ar galveno turnīra favorīti PSL. Lai arī ventspilnieki visu spēli atradās vadībā, tajā skaitā arī ar 8:5, DU uzvarēja un tika lielajā finālā – 9:8! Pēdējo punktu komandai guva Rihards Znotiņš.

Finālā komandu atkal gaidīja tikšanās ar „Kossmix”. Lai arī spēles beigu daļā atkal izdevās atspēlēties, no zaudējuma izvairīties neizdevās – 9:12. DU izcīnīta otrā vieta 8 komandu konkurencē.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju puišiem kļuva Rihards Znotiņš, bet meitenēm Evija Arste. Tāpat DU saņēma arī „Spirit” jeb „Spēles gara balvu”! Komanda izsaka milzīgu pateicību par sniego atbalstu Daugavpils Studentu Padomei.

Komandas sastāvā spēlēja: Raitis Vabolis, Lauris Priede, Rihards Znotiņš, Aivis Romanovskis, Baiba Lutere, Evija Arste, Kristīne Babris un Karīna Meldere.  

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ