Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

16-03-2015

Divas bronzas godalgas sacensībās Lietuvā


No 10. līdz 15. martam Viļņā norisinājās starptautiskais olimpiskā čempiona Dana Pozdņaka piemiņas turnīrs boksā, kurā Daugavpils bokseri ieguva divas bronzas medaļas

Dans Pozdņaks 1968. gadā kļuva par pirmo Lietuvas olimpisko čempionu, kā arī trīs reizes triumfēja Eiropas čempionātā. 1995. gadā viņš tika atzīts par labāko valsts bokseri 50 gadu laikā.

Piemiņas turnīrs norisinājās 1997.-1998. gadā dzimušajiem bokseriem un tajā piedalījās 110 sportisti. Uz Lietuvu ieradās bokseri no 19 valstīm: Ukrainas, Uzbekistānas, Krievijas, Ungārijas, Polijas, Čehijas, Austrijas, Izraēlas, Somijas, Slovākijas, Kipras, Francijas, Moldovas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Dānijas, Zviedrijas. Starp dalībniekiem bija Eiropas un pasaules čempionātu laureāti.

Nevelti šis turnīrs tiek dēvēts par vienu no spēcīgākajiem starp junioriem visā Eiropā. Latvijas izlasi šajās cīņās pārstāvēja daugavpilieši Ritvars Šuļga un Evanders Servuts. Sacensību pirmajā dienā Servuts super smagsvaru kategorijā izcīnīja uzvaru pār Čehijas izlases pārstāvi. Otrajā dienā Servuts uzvarēja Lietuvas bokseri, nodrošinot sev vietu sacensību pusfinālā. Otrs daugavpilietis Šuļga savā cīņā svara kategorijā līdz 61 kilogramam bija pārāks par poli, kas arī viņam deva vietu pusfinālā.

Pusfinālā Šuļgam neizdevās pieveikt Ungārijas bokseri, tādējādi nācās samierināties ar bronzu. Līdzīgs liktenis piemeklēja Servutu, kurš netika galā ar Austrijas pārstāvi. Jāpiemin, ka šis austrietis ir Eiropas 2013. gada čempions, kā arī 2014. gada Eiropas čempionāta laureāts. Vēlāk tieši viņš kļuva arī par šī turnīra uzvarētāju.

Latvijas komanda gatavosies nākamajam turnīram, kas no 29. marta līdz 4. aprīlim norisināsies Krievijā.




Atpakaļ