Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

05-09-2011

Sporta ziņas


Daugavpils pludmales volejbolistam piektā vieta pasaules čempionātā (05.09)

 

Daugavpils BJSS audzēknis Haralds Regža pārī ar Armandu Ozoliņu pasaules junioru čempionāta pludmales volejbolā ieņēmuši augsto piekto vietu.

 

Latvijas pāris pasaules junioru čempionātu, kas norisinājās Kanādā, iesāka ar kvalifikācijas sacensībām. Ne bez grūtībām, bet vieta pamatsastāva dalībnieku pulkā tika nodrošināta. Grupu turnīrā mūsējiem izdevās tikt pie divām uzvarām, kas ļāva turpināt cīņu par godalgām. Arī izslēgšanas spēlēs izdevās tikt līdz pat ceturtdaļfinālam, bet tur diemžēl nācās atzīt specīgo brazīliešu pārakumu – 16:21, 14:21.

 

Noslēgumā Latvijas pārim dalīta piektā pozīcija. Regžam un Ozoliņam šī sezona bijusi ļori veiksmīga, jo iepriekš tika izcīnīta otrā vieta Eiropas U-20 čempionātā. Īpaši patīkami, ka Regža ir Daugavpils BJSS audzēknis, kurš tagad mācās Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

 

 

U-10 vecuma grupas futbolisti kļūst par Latvijas čempioniem! (05.09)

 

No 2. līdz 4. septembrim „Daugavas” stadionā norisinājās Latvijas jaunatnes futbola čempionāta finālturnīrs U-10 vecuma grupas futbolistiem. Par uzvarētājiem kļuva BFC Daugava jaunie spēlētāji!

 

O!Kartes jaunatnes futbola čempionāta nolikums paredz, ka finālturnīrā piedalās 12 spēcīgākās valsts vienības, kuras tiek sadalītas divās apakšgrupās pa sešām komandām. Divas labākās no katras tiek labāko četriniekā, kas savā starpā sadala čempionāta godalgas.

 

BFC Daugava futbolisti trenera Andreja Sipailo vadībā grupā nodemonstrēja labu sniegumu. Turnīrs tika iesākts ar uzvarām pār Aizkraukli (2:1) un „SuperNova” (2:0), pēc kā sekoja neliels klupiens pret „Jelgavu” (0:0), toties galvenajā grupas mačā ar 1:0 tika pārspēts Ventspils OC. Pēdējā spēlē ar 5:0 sagrauta Šitika Futbola skola, tādējādi daugavpiliešiem no grupas izgāja pirmajā vietā, pie tam ar trīs punktiem bagāžā.

 

Zaudējums „Liepājas Metalurga” vienaudžiem finālčetrinieka pirmajā spēlē neliedza saglabāt izredzes uz pirmo vietu. Izmantojot labvēlīgos iznākumus citos mačos un savu uzvaru pār „Skonto” (1:0), U-10 vecuma grupas futbolisti kļuva par Latvijas čempioniem!!

 

Noslēguma tabulā aiz Daugavpils komandas palika Liepāja, Ventspils un Skonto.

 

Mūsu komandā spēlēja: vārtsargs Ivans Dubodelovs, komandas kapteinis Roberts Magrins, Vitālijs Petraškevičs, Kirils Iļjins, Edvards Petrovs, Maksims Mihejevs, Vladislavs Timofejevs, Oļegs Gurevičs, Vladislavs Skurjats, Artjoms Dančenoks, Aleksejs Kudeļkins, Kirils Larionovs, Iļja Gorohovs, Eduards Daškevičs, Jevgēņijs Miņins un Māris Gedroics.

 

 

 

Daugavpils futbola čempionāts (05.09)

 

„Latgales Ceļdara” uzvara Daugavpils futbola čempionāta 13. kārtas spēlē pār „Ditton-Daugavu” atjaunojusi ne tikai intrigu cīņā par godalgām, bet arī par čempionu titulu, uz kuru reāli pretendē trīs komandas.

 

Likās, ka „Ditton-Daugava” jau priekšlaicīgi varēs gavilēt par pilsētas čempionu titulu, taču spēle pret „Latgales Ceļdari” vienībai neizdevās. Pirmajā puslaikā tika ielaisti vieni vārti, bet otrajā vēl vieni, kā rezultātā piedzīvots zaudējums ar 0:2.

 

Galvenās sekotājas šo iespēju garām nepalaida. „Vikingi” ar 3:0 pārspēja „Norteks”, savukārt „LDZ Cargo” ar 5:0 sagrāva „PSK”. Tādējādi pirms pēdējās kārtas mačiem „Ditton” tuvāko sekotāju „LDZ” apsteidz tikai par vienu punktu, bet „Vikingi” atpaliek par diviem. Četru punktu deficīts ir „Ceļdarim”.

 

Pēdējā kārta tiks aizvadīta otrdien un ceturtdien. „Ditton” tiksies ar „PSK” (otrdien 19:45), bet „Vikingi” un „LDZ” (ceturtdien 18:30) spēlēs savā starpā.

 

Par turnīra labāko bombardieri, visticamāk, kļūs Vladimirs Žavoronkovs, kuram 14 precīzi raidījumi, bet tuvākie sekotāji atpaliek par trīs vārtiem.

 

 

Daugavpils BJSS kausa izcīņa tenisā noslēgusies (05.09)

 

Nedēļas nogalē Daugavpils BJSS tenisa kortos norisinājās mūsu sporta skolas kausa izcīņa U-12 vecuma grupas spēlētājiem gan meiteņu, gan zēnu konkurencē.

 

Puišiem par labāko tenisistu kļuva Aleksandrs Fjodorovs, kurš apsteidza Mihailu Mihņonoku, bet trešais palika Vladislavs Šingarevs.

 

Meitenēm uzvarētājas tituls Darjai Dragunei, otrā vieta Miroslavai Vilkovai, bet trešā bija rīdziniece Alīna Nikušina.

 

Daugavpils airēšanas veterāniem panākumi pasaules čempionātā (05.09)

 

Ungārijas pilsētā Segetā norisinājies pasaules čempionāts airēšanā veterāniem, kurā veiksmīgi piedalījas divi Daugavpils sportisti – Aleksandrs Šiško un Jurijs Kopasovs.

 

Kopasovs 200 metru distancē vieniniekos ieņēma trešo vietu, bet 2000 metros pakāpās vienu pozīciju augstāk. Divniekos pārī ar Liepājas sportistu viņam 200 metros otrā vieta, bet 2000 metros uzvara.

 

Četriniekos, kur palīgā steidzās Šiško, liepājnieks un viens lietuvietis, uzvaras gan 200, gan 2000 metru distancēs. Šiško kontā pārī ar jau pieminēto lietuvieti 2000 metros sudrabs savā vecuma grupā.

 

 

Duatlonisti neslikti nostartējuši Lietuvā (05.09)

 

Daugavpils duatlonisti Baltijas kausa izcīņas septītajā posmā, kas norisinājās Lietuvas pilsētā Paņevēžā, nostartējuši sekmīgi.

 

Elites grupā sievietēm trešo vietu ieņēma Anita Ļebedeva, bet starp vīriem piektā vieta Aivaram Uzulam, kura arīdzan otrā vieta 40+ grupā. Sergejs Gustajevs elites sabiedrībā bija septītais. Visi viņi veica 5,6 kilometrus skriešanas, tad 18 kilometrus velobraukšanas un tad vēl 3,6 kilometrus skriešanas.

 

50+ veterānu grupā uzvara Anatolijam Levšam (3,6+12+1,8 km), bet starp jauniešiem otrā vieta Artūram Spruktam, savukārt Timurs Mamedovs bija ceturtais.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ