Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-02-2015

Bokseri turnīros Krievijā tiek pie diviem sudrabiem


No 11. līdz 15. februārim Krievijā norisinājās starptautiskais jauniešu boksa turnīrs, kurš veltīts Afganistānā un citās valstīs kritušo karavīru piemiņai.

Turnīrs norisinājās 1997.-1998. gadā dzimušajiem sportistiem. Kopumā tajā piedalījās 130 sportisti no Kirgiztānas, Uzbekistānas, Moldovas, Vācijas, Serbijas, Mongolijas, Baltkrievijas, Latvijas un Krievijas.

Latvijas izlasi tās galvenā trenera Vladislava Sokolova vadībā pārstāvēja pieci bokseri, starp kuriem bija arī daugavpilieši Evanders Servuts un Ritvars Šuļga.

 Sacensību pirmā diena Šuļgam neizvērtās tā veiksmīgākā, jo līdzīgā cīņā tika zaudēts Baltkrievijas pārstāvim. Trešajā sacensību dienā pirmais starts bija arī Servutam, kurš svara kategorijā virs 91 kilograma smagā cīņā pārspēja Krievijas izlases bokseri. Finālā atkal pretī stājās krievs, taču šoreiz tieši mūsu kaimiņzemes bokseris tika pie uzvaras.

Tajā pašā laikā notika sacensības arī Krievijas pilsētā Vladimirā, kur notika junioru grupas turnīrs (U17). Arī šeit netrūka spēcīgu bokseru no Vācijas, Abhāzijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Latvijas, Kazahstanas, Uzbekistānas, Krievijas.    

Mūsu izlase Alekseja Fatičeva vadībā bija pārstāvēta ar četriem bokseriem, tajā skaitā mūsu skolas audzēkņiem Edgaru Koržeņevski un Kirilu Vasiļjevu.                                                                        

Vasiļjevs savā pirmajā iznācienā tikai vienu punktu piekāpās Krievijas bokserim un no cīņas izstājās. Koržeņevskis ceturtdaļfināla cīņā uzvarēja Uzbekistānas bokseri, bet pusfinālā bija pārāks par kazahstānieti. Lielajā finālā tika piedzīvots zaudējums Krievijas izlases līderim un beigās ieņemta otrā vieta.




Atpakaļ