Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-02-2015

DU basketbolistes nervozā spēlē uzvar


Jaunajā Sieviešu basketbola līgā ļoti svarīgā spēlē Daugavpils Universitātes basketbolistes savā laukumā ar 66:59 pārspēja vienas no savām galvenajām konkurentēm „Kolibri/47.vsk.”.

Spēles likme bija ļoti augsta, jo zaudējuma gadījumā DU izredzes iekļūt labāko četriniekā būtu kļuvušas teju niecīgas. Līdzīgā situācijā bija arī pretinieces, tādēļ jau no pirmajām minūtēm abu komandu darbībās bija vērojams stress un nepārliecība. Par daudz ko liecina arī tas, ka abas komandas kopumā pieļāva 44 kļūdas!

Kā pirmā atvērās Santa Baltace, kuras precizitāte pirmajā ceturtdaļā kļuva par izšķirošo faktoru tam, ka DU izrāvās vadībā pat ar deviņiem punktiem. Tas gan arī palika mūsu komandas lielākais izrāviens, jo turpinājumā pretinieces visu laiku atradās turpat blakām.

Kā arī bija gaidāms, izšķirošie notikumi norisinājās pēdējā ceturtdaļā, pie tam pēdējās minūtēs. Pie rezultāta 57:55 Baltace caurgājienā iemeta divus punktus ar sodu un to neizturēja viesu treneris, kurš par strīdēšanos ar tiesnešiem tika noraidīts. Šo dāvanu izmantoja Baltace, kura iemeta visus trīs soda metienus, izšķirot spēles iznākumu. Tobrīd 62:55, bet beidzoties mačam 66:59.

Tieši Baltace kļuva par rezultatīvāko komandā, iemetot 25 punktus. 16 punktus guva Tatjana Savicka, bet pa astoņiem Laurai Gribustei un Jūlijai Vavilovai. Vēl punktus guva Olga Lakomko (5), Jana Volcīte (2) un Jūlija Komļeva (2).




Atpakaļ