Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

29-08-2011

Sporta ziņas


„Daugava” saglabā līdervienības statusu (29.08)

 

Daugavpils „Daugavas” futbolisti, nospēlējot savā laukumā 0:0 ar „Skonto”, saglabājuši pirmo vietu Latvijas futbola Virslīgā.

 

25. kārtas spēlē daugavpiliešiem pretī stājās iepriekšējā gada spēcīgākais klubs Rīgas „Skonto”, kas arī šosezon pretendē uz uzvaru čempionātā. Abas komandas spēli aizvadīja diezgan piesardzīgi, necenšoties riskēt ar došanos uzbrukumā. Pirmajā puslaikā neliels teritoriāls pārsvars piederēja mājinieku komandai, taču vārtu gūšanas momentu bija maz. Vislabākais no tiem bija Mihailam Ziziļevam, kura sitienu ar pūlēm atsita pretinieku vārtsargs. Viesi arī atbildēja ar vienu labu sitienu, bet bumba aizspurdza nedaudz garām vārtiem.

 

Otrā puslaika ievadā Valērijs Afanasjevs izdarīja ļoti bīstamu sitienu pāri vārtiem, bet pēc tā jau labākas iespējas izcelties bija „Skonto”. Vairākus labus pretinieku raidījumus atvairīja „Daugavas” vārtu vīrs Jevgēņijs Ņerugals. Neilgi pirms cīņas noslēguma otro brīdinājumu saņēma daugavpilietis Vadims Logins, atstājot savējos mazākumā, bet partneri izturēja, nosargājot punktu – 0:0.

 

Pateicoties „Ventspils” zaudējumam „Liepājas Metalurgam”, „Daugava” turnīra tabulā saglabā pirmo vietu, apsteidzot ventspilniekus par diviem punktiem.

 

 

 

„DU” volejbolisti sezonai gatavojas ar otro vietu (29.08)

 

„Daugavpils Universitātes” volejbolisti uzsākuši gatavošanos jaunajai sezonai. Starptautiskā turnīrā Igaunijā tika ieņemta otrā vieta.

 

Igaunijas pilsētā Pērnavā „DU” ar piecām dažādām šīs valsts komandām, no kurām ar vairākām ir spēlēts Schenker līgas čempionātā. Visi mači ritēja trīs setus neatkarīgi no to iznākumiem. Daugavpilieši uzvarēja „Selver”, „A Volley” un „Valio Voru” komandas, bet piekāpās „TTU” un „Parnu”, kas noslēguma tabulā garantēja augsto otro vietu sešu klubu konkurencē.

 

 

U-11 futbolisti ieņem trešo vietu Latvijas čempionātā (29.08)

 

Ražas novākšanas laiks tuvojas Latvijas jaunatnes futbola čempionātā. Pirmie no jaunajiem Latvijas futbolistiem finālturnīru aizvadīja U-11 vecuma grupas spēlētāji.

 

12 labākās Latvijas komandas sapulcējās Ventspilī, kur mūsu jaunos talantus cīņā veda treneris Ēvalds Stankevičs. Lai turpinātu cīņu par medaļām Daugavpils BJSS jeb BFC Daugava futbolistiem savā apakšgrupā bija jātiek labāko divu komandu pulkā, kas arī tika paveikts.

 

Spēlēs par godalgām mūsu jaunie spēlētāji prata uzvarēt Ventspils komandu, ar ko pietika, lai garantētu sev trešo vietu. Pirmajā vietā Šitika futbola skolas audzēkņi, pēc kuriem sekoja Rīgas futbola skola.

 

Latvijas 1. futbola līgā vēl viens zaudējums „BFC Daugavai”, kas ar 0:4 piekāpās ļoti labi nokomplektētajam Jūrmalas „Spartakam”. Turnīra tabulā klubs atkritis uz astoto vietu.

 

 

Spīdveja duets Podžuks/Ļebedevs tiek Eiropas čempionāta finālā (29.08)

 

Latvijas spīdvejisti Kjasts Podžuks un Andžejs Ļebedevs Eiropas pāru čempionāta pusfinālā tikuši pie uzvaras, tiekot sacensību lielajā finālā.

 

Eiropas pāru čempionātā dalībnieku sastāvs ne vienmēr ir tas spēcīgākais, bet arī šeit spēcīgu konkurentu netrūkst. Sacensībās Vācijā uz starta stājās sešas komandas: Itālija, Dānija, Lielbritānija, Čehija, Latvija un Vācija.

 

Lai tiktu finālā, bija nepieciešams ielauzties labāko trijniekā, kas salīdzinoši viegli arī izdevās. Itālijas, Dānijas un Anglijas komandas ātri vien atkrita no cīņās par vadošajām vietām, bet Latvija ar Čehiju sīksti cīnījās par uzvaru.

 

Pirms pēdējā brauciena mums bija viena punkta pārsvars, kurš arī tika nosargāts, jo pie uzvaras tika Ļebedevs. Viņam summā 12 punkti, bet Podžukam par vienu vairāk. Latvijai ar 25 punktiem pirmā vieta, 24 punkti Čehijai, bet 21 Vācijai. Šīs trīs izlases 17. septembrī startēs lielajā finālā.

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ