Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-02-2015

Servuts uzvar, Koržeņevskis Baltkrievijā otrais


No 27. līdz 31. janvārim Minskā norisinājās atklātās meistarsacīkstes veltītas Baltkrievijas boksa trenera N.N.Šeina piemiņai. Šajā turnīrā startēja arī Daugavpils bokseri.

 Sacensībās piedalījās 1999.-2000. gadā dzimušie bokseri, kuru kopskaits sasniedza 120 sportistus. Turnīrā boksējās labākie Baltkrievijas un arī Latvijas bokseri. Starp dalībniekiem bija Eiropas un pasaules čempionātu laureāti. Viens no galvenajiem mērķiem bija atlasīt Baltkrievijas izlases dalībniekus startam pasaules junioru čempionātam, kas notiks Sanktpēterburgā.

Latvija uz Baltkrieviju devās Latvijas U17 izlases galvenā trenera Vladislava Sokolova vadībā. Starp izlases vīriem bija arī Daugavpils BJSS bokseri Kirils Vasiļjevs un Edgars Koržeņevskis.

Diemžēl svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Vasiļjevs cieta zaudējumu cīņā par tikšanu pusfinālā un ieņēma piekto vietu. Koržeņevskis svara kategorijā līdz 60 kilogramiem startēja ļoti veiksmīgi, četrās cīņās piekāpjoties tikai vienam no Baltkrievijas bokseriem, ieņemot otro vietu.

Vienlaicīgi ar šo turnīru citā Baltrievijas pilsētā Mogiļevā notika piemiņas turnīrs trenera G.T.Rivkina piemiņai. Uz šo turnīru devās Latvijas U19 izlases bokseri, bet pretiniekos bija sportisti  no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Lietuvas.

Ritvars Šuļģa svara kategorijā līdz 64 kilogramiem nespēja iekļūt pusfinālā, toties Evanders Servuts 91+ kategorijā uzvarēja visās trīs cīņās, kļūstot par čempionu. Finālā viņš pārspēja Lietuvas bokseri, kuram līdzšinējās cīņās allaž bija zaudējis. Par šo uzvaru ļoti priecīgs bija Vladislavs Sokolovs, sakot, ka tas liecina par labi paveiktu darbu sagatavošanās posmā.

Mūsu bokseri turpinās gatavoties diviem AIBA starptautiskā līmeņa turnīriem Krievijā, kuri notiks februārī.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ