Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

21-01-2015

Daugavpils para-airētāju panākumi „Euro Open” sacensībās


Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpils airētāji startēja divās nozīmīgās sacensībās uz airēšanas trenažieriem. Mūsu sportisti devās uz sacensībām Jūrmalā un Amsterdamā.

Euro Open sacensībās Nīderlandē mūsu airētāji iepriecināja ar divām zelta un vienu bronzas godalgu. Par sacensību uzvarētāju elites grupā vieglajā svarā kļuva Olga Svirska! Para-airētāju konkurencē par čempionu kļuva Pāvels Kazakevičs. Jāpiemin, ka abi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir progresējuši. Pāvels 2014. gadā ieņēma otro vietu, bet Olga bija ceturtā. Stabili turpina startēt Andrejs Kirins, kurš arī šogad ieņēma trešo vietu. Braucienu līdzfinansēja Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latgales Tūrisma un airēšanas centrs.

Latvijas ziemas čempionātā mūsu sportisti arīdzan iepriecināja trenerus Ludmilu Ivanovu un Alekseju Lavrenovu. Par čempionu U14 vecuma grupā kļuva Jevgeņijs Bobiļevs, kurš 500 metru distancē tuvāko sekotāju apsteidza par 11(!!) sekundēm. Soli no goda pjedestāla palika Anna Šatreviča (U14 vecuma grupa) un Norberts Duļbinskis (U18 grupa).

Divas piektās vietas U16 grupā Rovoamam Gavrilovam, kā arī Tomašam Barilam (U18). Vecāko grupu sportisti sacentās 1000 metru distancē. Meistaru grupā trešo vietu izcīnīja Sergejs Daņilovs. Braucienu uz Jūrmalu atbalstīja Daugavpils Sporta pārvalde.

Jau tuvākajās brīvdienās airētājus sagaida citi atbildīgi starti – dalība Baltijā vērienīgākajās sacensībās ALFA 2015 un Eiropas čempionātā Ščecinā.

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ