Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

23-12-2014

Latvijas volejbola izlases meitenes ieņem septīto vietu EEVZA čempionātā


Daugavpilī noslēdzies Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas turnīrs jaunietēm (EEVZA), kas pulcēja deviņu valstu izlases. Latvija ieņēma septīto vietu.

EEVZA turnīrs ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem turnīriem iesaistīto valstu vidū. Latvijas izlasei tā bija lieliska iespēja pārbaudīt savus spēkus pirms Eiropas U18 čempionāta kvalifikācijas. Prieks, ka Latvijas U17 izlases sastāvā spēlēja piecas Daugavpils volejbola skolas audzēknes – Diāna Černišova, Diāna Ratkune, Inese Raciņa, Marija Čerņavska, Milana Kovaļevska. Visām viņām bija nozīmīga loma komandas sniegumā. Diāna Černišova tika atzīta par labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā!

Deviņu izlašu konkurencē Latvija ieņēma septīto vietu, uzvarot Gruzijas un Lietuvas izlases. Nedaudz mūsu komandai pietrūka spēlē pret Igauniju (1:2), bet pārliecinošāk tika zaudēts Ukrainas, Polijas un Baltkrievijas izlasēm. Par turnīra uzvarētājām kļuva krievietes, kuras apsteidza Poliju un Ukrainu. Vēl turnīrā piedalījās arī Azerbaidžāna, kas palika ceturtā.

Līdzīgā turnīrā Baltkrievijā puišu komandām Latvijas izlase ieņēma ceturto vietu. Jāsaka, ka mūsu komanda sešās spēlēs piedzīvoja tikai divus zaudējumus (1-2 pret Krieviju un 0-3 pret Ukrainu), tomēr augstāk par ceturto pozīciju tikt neizdevās.

Atsevišķās spēlēs tika pieveiktas gan Lietuvas, gan Igaunijas, gan Baltkrievijas, gan Gruzijas izlases.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ