Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-12-2014

Sevi spilgti piesaka jaunā šaušanas cerība Valērija Kurkina


Pēdējās sacensībās sevi no labās puses pieteikusi 2002. gadā dzimusī šāvēja Valērija Kurkina, kura ne tikai  labi nostartējusi starptautiskās sacensībās Polijā, bet arī uzvarējusi Latvijas čempionātā.

Latvijas čempionātā ložu šaušanā jaunākajā grupā starp meitenēm lielisks starts Valērijai Kurkinai. 2002. gadā dzimusī sportiste izpildījusi 1. sporta klases normatīvu, uzvarējusi šaušanā ar pneimatisko pistoli, kā atī ieņēmusi otro vietu šaušanā ar mazkalibra pistoli. Absolūtajā vērtējumā viņai pirmā vieta. Vēl pirms šīm sacensībām Valērija, startējot pat ar 1994. gadā dzimušajām pretiniecēm, Polijā 400 dalībnieču konkurencē ieņēma 25. vietu. Kā atzīmēja mūsu treneris Dmitrijs Vasiļjevs Kurkina ir pēdējā laika lielākais Daugavpils šaušanas talants.

Latvijas jauniešu čempionātā Daugavpils komanda kopējā ieskaitē pārliecinoši uzvarēja, apsteidzot Dobeles un Tukuma komandas. Šaušanā ar pneimatisko pistoli zēniem otro vietu ieņēma Germans Blūms. Interesanti, ka viņam bija tāds pats punktus skaits kā uzvarētājam, tomēr Blūmam bija mazāk „desmitnieku”. Šajā vingrinājumā meitenēm 3. vieta Lolitai Oboļevičai. Komandu ieskaitē Daugavpilij pirmā vieta.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli Diāna Beikule bija trešā, bet zēniem tajā pašā vietā arī Blūms. Absolūtajā ieskaitē (divu vingrinājumu summa) Blūms palika trešais puišiem un Oboļeviča meitenēm.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ