Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

11-12-2014

Notiks 11. H.Silova kauss augstlēkšanā


12. un 13. decembrī Vieglatlētikas manēžā norisināsies jau 11. Henrika Silova kauss augstlēkšanā, kurā piedalīsies vairāk nekā 70 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas.

Trešdien notikušajā preses konferencē sacensību organizētāji pastāstīja plašāk par tradicionālajām sacensībām. Arī šogad sacensību pirmajā dienā (piektdiena) notiks cīņa jaunākajās vecuma grupās, bet sestdien no plkst. 12:00 par uzvarām cīnīsies elites grupas pārstāvji. Sacensību oficiālā atklāšana paredzēta plkst. 13:30 pirms vīriešu starta.

Īpaši spēcīgs sastāvs solās būt sieviešu grupā, kur starp dalībniecēm būs gan Latvijas čempione Madara Onužāne (1,86 cm), gan Vispasaules skolēnu olimpiādes ceturtās vietas ieguvēja, pasaules jaunatnes olimpiādes 9. vietas ieguvēja. Nav izslēgts, ka tiks uzstādīts jauns sacensību rekords (1,85 cm). Diemžēl savainojuma dēļ nevarēs lēkt labākā no daugavpilietēm Jūlija Tarvide. Meitenes lēkt sāks plkst. 12:00.

Vīriešu grupā spilgtākā zvaigzne būs Krievijas U23 vicečempions un viens no talantīgākajiem šīs valsts talantiem Arsenijs Rasovs no Jekaterinburgas. Viņa personiskais rekords ir 2,28 metri, kas ir krietni vien vairāk nekā H.Silova kausa rekords – 2,20m. Spēcīgu sastāvu uz Daugavpili vedīs arī Kauņa, bet no latviešiem interesanti būs pavērot Mareku Ārentu, kurš ir šī brīža labākais valsts kārstlēcējs(!).

Jau par tradīciju kļuvis, ka elites sportisti savus lēcienus veiks mūzikas pavadījumā. Aicinām visus skatītājus klātienē apmeklēt sacensības.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ