Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

18-08-2011

„Daugava” uzvar Liepājā, saglabājot līderpozīcijas


Daugavpils „Daugavas” futbolisti Latvijas futbola čempionāta kārtējā spēlē izbraukumā ar 3:1 pieveica vienus no saviem galvenajiem konkurentiem cīņā par čempionu titulu „Liepājas Metalurgu”. Visus vārtus mūsējiem guva Mamuka Gongadze.

 

Pirms trešdienas vakara spēles Liepājā abas komandas atradās čempionāta pirmajās vietās, tādēļ mačam bija milzīga nozīme. Daugavpilieši iesāka vareni, jau pirmajā minūtē atklājot rezultātu. Pēc tālas Alana piespēles veiksmīgi soda laukumā bumbu apstrādāja Mamuka Gongadze, pārliecinoši to ieraidot vārtu tīklā. Izturējuši mūsu komandas spiedienu, ātri vien ar precīzu raidījumu no soda laukuma vidus izcēlās pretinieku futbolists Jurģis Kalns. Gongadzem pēc vēl vienas tālas piespēles bija iespēja ātri atjaunot vadību, bet „Metalurga” vārtsargs nospēlēja precīzi.

 

Kas neizdevās ar pirmo piegājienu, izdevās ar otro. Soda laukumā tika nogāzts mūsu futbolists Valērijs Afanasjevs, un piešķirto 11 metru soda sitienu Gongadze pārliecinoši realizēja. Pamazām mājinieki sāka uzbrukt vairāk, bet „Daugava” kopumā pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, izveidojot arī pāris nesliktus vārtu gūšanas momentus.

 

Otrajā puslaikā liepājnieki daudz bija ar bumbu, bet tikai no standartsituācijām spēja radīt šādas tādas briesmas pie Jevgēņija Ņerugala vārtiem, kurš darbojās ļoti droši. Punktu spēlei daugavpilieši pielika otrā puslaika izskaņā, kad pretuzbrukumā pēc Afanasjeva piespēles Gongadze pārliecinoši apspēlēja aizsargu, pagriezienā nodrošinot sev hat-trick, bet vienībai panākumu ar 3:1.

 

„Daugava” turnīra tabulā saglabā pirmo vietu, par diviem punktiem apsteidzot „Ventspili”, kam gan divas spēles rezervē.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ