Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

01-12-2014

Mūsu boksa juniori liek elitei nodrebēt


No 27. līdz 30. novembrim Rīgā norisinājās 65. tradicionālais starptautiskais turnīrs „Riga Open 2014”. Šis ir viens no vecākajiem turnīriem visā Eiropā.

Sacensībās piedalījās 1996. gadā un agrāk dzimušie bokseri. Tika pieļauta dalība arī jaunākiem bokseriem atkarībā no trenera uzskatiem.

Sacensību organizētāji nolēma, ka turnīrs ritēs četras dienas, katrā svara kategorijā pielaižot 16 bokserus no 12 dažādās valstīm.

Sacensības tika noorganizētas ļoti augstā līmenī un tajās piedalījās arī Daugavpils BJSS bokseri galvenā trenera Vladislava Sokolova vadībā.

Mūsu bokseri nostartēja atzīstami tāda mēroga turnīrā, palīdzot Latvijai izlašu ieskaitē ieņemt pirmo vietu.

 Iļja Šmakovs (2001. dz.gads) svara kategorijā līdz 52 kilogramiem aizvadīja divas cīņas. Pirmajā no tām pieveica Rīgas sportistu, bet otrajā piekāpās mājiniekam. Summā tas deva 3. vietu.

Edgars Koržeņevskis (1999. dz. gads) priekšsacīkstēs izcīnīja divas uzvaras, bet pusfinālā piekāpās vienam no Latvijas labākajiem bokseriem Dmitrijam Gutmanam, kurš bija desmit gadus vecāks par mūsu sportistu. Summā Koržeņevskim trešā vieta.    

Ritvars Šuļga (1998. dz. gads) svara kategorijā līdz 60 kilogramiem pirmajā cīņā pieveica Rīgas bokseri, bet otrajā piekāpās Zviedrijas pārstāvim.

Pirmajās cīņās zaudējumus piedzīvoja Viktors Potapovs, Jurijs Petrovs un Vladislavs Puškeļs.

Evanders Servuts (1997. dz. gads) svara kategorijā virs 91 kilograma pirmajā cīņā uzvarēja Latvijas sportistu, bet lielajā finālā bija tuvu uzvarai pār Lietuvas pieaugušo čempionu, tomēr beigās zaudēja un ieņēma otro vietu.

Valstu ieskaitē otrā aiz Latvijas palika Lietuva, bet trešajā vietā Krievija.

Mūsu bokseru galvenais treneris Vladislavs Sokolovs: „Divas nedēļas pirms sacensībām treneru kolektīvs nolēma, ka jāstartē ar gados jaunu sastāvu. Šis lēmums bijis pareizs. Pārdzīvoju, ka puiši psiholoģiski varētu neizturēt, jo boksēties ar šāda līmeņa sportistiem nav viegli. Galvenais mūsu komandas varonis ir Evanders Servuts, kurš pusfinālā tikās ar Latvijas čempionu pieaugušajiem. Ilgi domāju, vai atļaut viņam piedalīties šajā cīņā, jo tikai šogad Servuts sācies boksēties starp junioriem, bet šeit pretinieks bija 10 gadus vecāks. Martā Latvijas čempionātā līdzīgā situācijā nestartējām, lai netraumētu mūsu sportistu. Šoreiz nolēmām pamēģināt un Evanders sagrāva pretinieku. Arī finālā pretinieks bija ļoti nopietns – Lietuvas čempions. Pirmais raunds aizritēja ļoti piesardzīgā cīņā, otrajā un trešajā raundā pārsvars jau bija mums, taču tiesneši uzvaru atdeva pretiniekam, neskatoties uz Servuta pārsvaru divos no raundiem. Uzvara gan nebija pats galvenais, jo mēs parādījām, ka pat šādā vecumā varam cīnīties un uzvarēt boksa eliti.”


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ