Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

19-08-2011

Sporta ziņas


„Daugavai” piešķirts tehniskais zaudējums (19.08)

 

Futbola klubam „Daugava” par Latvijas Futbola federācijas reglamenta pārkāpumu piešķirts tehniskais zaudējums 3. jūlija mačā pret „Ventspili” – 0:3. Šī iemesla dēļ mūsu komanda zaudējusi pirmo pozīciju turnīra tabulā.

 

3. jūlija spēle Daugavpilī noslēdzās ar kaujiniecisko 1:1, kaut arī daugavpilieši cīņas gaitā bija izvirzījušies vadībā ar 1:0. Uzreiz pēc mača ventspilnieki iesniedza protestu, jo „Daugavas” rindās spēlēja turnīram nepieteiktie spēlētāji, precīzāk, „Gulbenes” sastāvam pieteiktie Ēriks Kokins un Jurijs Kotjukovs. Abi sezonas sākumā tika izīrēti gulbeniešiem, bet vasarā atgriezās Daugavpils komandas rindās.

 

LFF reglaments paredz, papildus spēlētājus klubs ir tiesīgs pieteikt no 6. jūlija, tādējādi Kokinam un Kotjukovam nebija tiesību iziet uz laukuma. Situāciju sarežģī fakts, ka pirms mača „Daugavas” puse vērsās pie LFF Sacensību daļas vadītāja Jāņa Skredeļa, kurš deva mutisku piekrišanu abu iziešanai laukumā jau cīņā ar „Ventspili”.

 

LFF Disciplinārā komisija sākotnēji neņēma vērā „Ventspils” protestu un nemainīja mača rezultātu (1:1), bet ceturtdien Arbitrāžas komisijas pieņēma lēmumu sodīt „Daugavas” komandu ar tehnisko zaudējumu – 0:3. Šī iemesla dēļ „Daugava” turnīra tabulā palaidusi sev priekšā „Ventspili”, atpaliekot no tās vienu punktu, pie tam pretiniekam vēl ir divas spēles rezervē.

 

 

Jurkevičam sestā vieta pasaules Universiādē (19.08)

 

Ceturtdien Ķīnas pilsētā Žeņšeņā Daugavpils vieglatlēts Dmitrijs Jurkevičs ieguva sesto vietu 1500 metru skrējienā, pavisam nedaudz piekāpjoties sacensību uzvarētājam.

 

 

Dmitrijs otrdien startēja kvalifikācijas sacensībās, kur uzrādīja savam līmenim diezgan pieticīgu rezultātu (3:43,72 minūtes), kas gan ļāva viegli kvalificēties lielajam finālam, kurā startēja 12 labākie Universiādes skrējēji šajā disciplīnā.

 

Finālskrējiens izrādījās ļoti lēns, un uzvarētājs finišēja tikai pēc trīs minūtēm, 48 sekundēm un 13 simtdaļām! Šajā lēnajā skrējienā Jurkevičs ar laiku 3:49,35 minūtes ierindojās sestajā vietā, nedaudz mazāk kā sekundi atpaliekot no bronzas medaļas ieguvēja. No sava personiskā rekorda viņš atpalika 12 sekundes.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ