Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

21-11-2014

Elizabete Limanovska izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā


No 12. līdz 17.novembrim Tallinā notika 2014.gada Eiropas čempionāts ātrspēlē un ātrajā šahā jauniešiem. Sacensībās par čempiona titulu piedalījās 290 šahisti no 13 valstīm. Čempionāta ietvaros notika ātrspēles un ātrā šaha sacensības individuālajā ieskaitē vecuma grupās no 8 līdz 18 gadiem, komandu turnīrs ātrajā šahā, ka arī – sacensības šaha uzdevumu risināšanā.

Latvijas izlases sastāvā čempionātā piedalījās Daugavpils šahisti Elizabete Limanovska un Daniils Horobrijs.

Ātrspēles sacensībās individuālajā ieskaitē Elizabete Limanovska ar 7 punktiem no 9 izcīnīja bronzas medaļu čempionātā vecuma grupā jaunietēm līdz 14 gadiem, ka arī – ieguva “zeltu” čempionātā šaha uzdevumu risināšanā vecuma grupā līdz 14 gadiem par pirmo vietu jaunietēm sacensību kopvērtējumā (31 punkts, 9.vieta turnīra tabulā). Ātrā šaha čempionātā jaunietēm Elizabete ieguva 5.vietu savā vecuma grupā (4.5 punkti no 8). Pēc kopējiem sasniegumiem 2014.gada Eiropas jauniešu ātrspēles un ātrā šaha čempionāta sacensībās Elizabete Limanovska uzrādīja labāko rezultātu Latvijas izlases dalībnieku starpā.

Daugavpils šaha kluba pārstāvis Daniils Horobrijs ātrā šaha čempionātā zēniem līdz 10 gadiem ieguva 12.vietu (5.5 punkti no 9), ātrspēles sacensībās ar 5 punktiem no 9 ierindojās 22.vietā un čempionātā šaha uzdevumu risināšanā ieguva 8.vietu sava vecuma grupā (26 punkti). Komandu sacensībās ātrajā šahā vecuma grupā līdz 10 gadiem D.Horobrijs kļuva par zelta medaļas ieguvēju Baltkrievijas komandas sastāvā (4 partijas no 7, 3 punkti no 4).




Atpakaļ