Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-08-2011

Laguta atkal kļūst par Latvijas čempionu spīdvejā


Par trīskārtējo Latvijas čempionu spīdvejā svētdien kļuva Grigorijs Laguta, aiz sevis atstājot Maksimu Bogdanovu un Kjastu Podžuku. Junioru vērtējumā pirmā vieta Andžejam Ļebedevam.

 

Latvijas atklātajā spīdveja čempionātā svētdien sapulcējās ne tikai labākie mūsu valsts spīdvejisti, bet arī viesi no Ukrainas, Polijas, Krievijas un Somijas. Sacensību galvenais favorīts bija bijušais Daugavpils „Lokomotīves” krievu leģionārs Grigorijs Laguta. Savu pārākumu viņš pierādīja arī uz treka. Visos piecos aizvadītajos braucienos viņš bija pārliecinoši labāks par saviem konkurentiem, trešo reizi pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempionu!

 

Otro vietu ar 12 no 15 iespējamajiem punktiem ieņēma Maksims Bogdanovs, bet par vienu punktu mazāk bija divkārtējam čempionam Kjastam Podžukam. Uzreiz aiz labāko trijnieka ar desmit punktiem iekārtojās Andžejs Ļebedevs, kuram tika Latvijas junioru čempiona tituls.

 

Labāko mūsu valsts spīdvejistu trijniekā (saņēma Dmitrija Dribinceva piemiņai veltītās balvas) bija Bogdanovs, Podžuks un Ļebedevs, bet junioru ieskaitē vēl uz pjedestāla tika arī soms Timo Lahti un ukrainis Oleksandrs Loktajevs.

 

Pieckārtējais Latvijas čempions Andrejs Koroļovs ar sešiem punktiem šoreiz palika 12. vietā.

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ